Startsida / Inlägg

Klokt av Gren och en bra Häckenvärvning

av Markus Wulcan

Körig dag på jobbet.
Först en härlig intervju med 84-årig citatmaskin som blivit utelåst från äldreboendet hela julnatten. Håll utkik efter den texten. Många godbitar i den om jag får säga mitt.
Sen den här storyn om Tobias Hysén som kan bli kvar i Kina i två år till.
Och nu är jag på Champions League-hockey där ett stort isfiasko pågår. Matchavbrott i en timme i skrivande stund och mer blir det.
Tycker att Mats Gren  gör helt rätt som nobbar Tobias Sana, 25. Det är lätt att ge vika för kraven från supportrarna i ett sådant här läge och plocka hem gamla favoriter, men Gren har stått på sig och satsar på befintliga spelare där nye Prosper spås en lysande framtid och kan ha större potential än Sana.
Sana är för svag i defensiven och det händer för lite framåt. Visst, han kan göra överstegsfinter och vrida och vända läckert, men man kan inte värva en spelare för att han är rolig att titta på.
Ska man lägga typ fem millar totalt på Sana så måste han vara han vara en av lagets tre-fyra bästa spelare och det hade han inte varit.
Därmed inte sagt att Sana inte kommer att göra succé i Malmö FF. Det kan han mycket väl göra med rätt coachning och rätt spelare runt omkring sig, framför allt bakom sig. Men det är en chansvärvning tycker jag.
Man ska också komma ihåg att Sana inte direkt är en yngling längre. Han fyller trots allt 26 bast i år.
Men jag förstår om Blåvittsupportrarna blir besvikna på Mats Gren om Sana blir en dyrkad idol i Malmö. Men den här gången var tajmingen helt enkelt inte rätt för en återkomst till Gamla Ullevi.

**********
BK Häcken värvar Jasmin Sudic och det kan bli väldigt bra. Stenhård kille, precis en sådan som laget har saknat i försvaret. Och jag har hört att alla hans tidigare skador ska vara ett minne blott och inte ställa till det framöver. Med lite flyt har den gode Sonny fyndat.
***********
Läser att Philip Haglund tycker att han utvecklade sina ledaregenskaper i IFK Göteborg. Philip är en bra kille och en duktig spelare som jag gillar både på och utanför planen och som jag vet var uppskattad av många internt, men den här intervjun fick flera Blåvittspelare att slå bakut.
– Han gapade och kämpade mycket på planen, men han kunde inte ta kritik för fem öre. Så fort det blev högljutt och gnälligt så klarade han inte av det. Det måste man göra om man påstår sig vara en ledare. Det här är elitverksamhet och man måste tåla kritik, säger ett tongivande namn till den här bloggen.
Har haft lite sms-kontakt med Haglund under kvällen så att han får chansen att replikera.
”Jag har inte sagt att jag varit en ledare i Blåvitt. Frågan var vad jag utvecklat under min tid där och då ansåg jag att jag utvecklat mina ledaregenskaper. Om de i Gbg haft åsikter om mitt uttalande så får de ha det, vad ska jag säga? Men det är klart att det är tråkigt att få kritik, jag tycker ju bara gott om dem. Jag står dock för vad jag sagt.”
Ovanstående är ingen big deal på något sätt. Bara olika syn på saker och ting. Vardagsmat i ett omklädningsrum, precis som livet i stort.
Jag hoppas att Haglund gör succé i hammarby.

***********
Jörgen Lennartsson särar på gamla rumskompisar på lägret i Turkiet för att alla ska lära känna varandra och bryta invanda mönster. Säkert en god tanke, men jag vet att spelarna hatar det. Hatar.

***********
Jag har hastigt och väldigt oväntat blivit tränare för division sju-laget Elisedals IS. Efter en veckas stenhårda förhandlingar och agenthärvor och dramatiska sidospår och allt som hör till blev det klart i torsdags.
Jag höll första passet i Håkan Mild-hallen i söndags. Faktiskt jäkligt kul att vara tränaren. Jag var huvudansvarig för ett division fem-lag 2010 och har saknat det, det märkte jag nu.
Målet är att inte spela själv, men det verkar vara svårt att hålla sig har jag märkt.
Försöker få in lite nyförvärv nu och det finns en chans att Elisedal blir (ännu mer) profilstarkt.
***********
Det var det om det.
Hej så länge.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB