Startsida / Inlägg

Blåvitt kaos och intressant Häckenvärvning

av Markus Wulcan

Ja, det hände ju en del i IFK Göteborg förra veckan, det gjorde ju det. Först värvningskaoset kring ghananerna. Mig veterligen har klubben under de tio åren jag har jobbat med det här aldrig presenterat spelare officiellt som inte genomgått läkarundersökningen och skrivit på kontraktet. Jag vet dock att en del utländska klubbar har gjort så, FC Barcelona till exempel. Då skriver man bara in en klausul att kontraktet inte gäller om man inte klarar läkarundersökningen, precis som Mats Gren gjort i det här fallet. Problemet var ju bara att den ghananska klubben plötsligt bestämde sig för att skjuta på övergångarna några månader framåt.
Nu ska i alla fall allt vara i sin ordning, men rörigt, det var det.
************
Och sen kom nyheten att Samba-Sams polare hoppar av som stjärnsponsor. Han ville inte pumpa in så många miljoner som klubben krävde utan ville ha ett mer prestationsbaserat avtal. Vet att många inom klubben var väldigt trötta på Prioritet-Nisses ständiga utspel. Samtidigt tappar man ett gäng välbehövliga miljoner per år, för jag har svårt att tro att man direkt hittar någon annan sponsor som vill bidra med sju millar per år. Dessutom har ju Kia lämnat, så klubben har en del att pyssla med nu.
Men borde inte både Volvo och SKF vara intresserade? Personligen kommer jag att sakna Samba-Sams polares mediala utspel, men något säger mig att vi inte har sett den färgstarke gubben för sista gången.
Jag glömmer aldrig när han firade segern mot Györi ETO i somras på bortaplan. Först gick, aningen stärkt efter en bättre heldag med allt vad det innebär, direkt ner i Blåvitts omklädningsrum och kramade Hjalmar Jonsson (”fan vad bra han var alltså!!!”) för att sedan sköta underhållningen i minibussen med mediepacket genom den ungerska och slovakiska landsbygden. Avslutningsvis sänkte han några bärs med Micke Stahre och kompani på lokal i Bratislava.

bild 4

BFF. Det kan inte ens ett avbrutet sponsringsavtal rucka på.

 

******
Drog häromdagen loss nyheten att BK Häcken värvar anfallaren Dardan Rexhepi. Jag tror att det kan bli bra. Om det är någon som är bra på att få fart på en något slumrande talang så är det Peter Gerhardsson. En billig värvning som inte är någon större chansning. Kan bli bra på sikt, för målsinne, det har pågen.
BK Häcken har förresten valt att återigen åka på träningsläger till Florida efter förra säsongens mellanspel i Dubai.
– Det var för mycket krångel där och det gick inte riktigt som vi tänkt, så nu kör vi på USA igen, säger sportchefen Sonny Karlsson.
Där väntar träningsmatch mot Orlando där en viss Kaká spelar.
– Oh fan, det hade jag ingen aning om, säger Sonny.
*********
Här kommer ett gäng bilder från Blåvitts träningsläger i Turkiet som marknadschefs-Andrej har skaffat fram.

IMG_0171

– Det finns ett bra hak i Göteborg som heter O´Learys, men det är inget för er, grabbar, säger förmodligen Jörgen Lennartsson här.

IMG_0186

Nyförvärvet Haitam Aleesami övar gester inför en eventuell hiphopkarriär om det skulle skita sig med fotbollen.

IMG_0201

Det ser ut att klia på Gustav Engvall och då finns det inget annat att göra än att klia tillbaka.

IMG_0248Att vara materialförvaltare är inte så körigt som man kan tro, myser Rolf Gustavsson och visar upp sin tatuering i solskenet.

IMG_2790  ”Har Roffe en lokalpatriotisk tatuering??? Då ska inte jag vara sämre, tänkte Sebastian Eriksson och visar upp sin nya skapelse. Han verkar laddad inför den allsvenska återkomsten, Seb. Ska vi gissa på tre gula kort och ett rött före omgång fem?

IMG_0285Bättre volleyvräkare på gång.

*****************

Här har ni storyn om krutgubben Nils Callderyd, 84, som överlevde en natt i kylan tack vare yoga och julklappsrom. Läs gärna om ni inte gjort det. Artikeln blev tydligen den mest delade i hela landet den dagen och jag fick fina läsarmejl efteråt, vilket kan vara skönt som omväxling efter alla märkliga och mindre genomtänkta påhopp.
Här är ett:
”Måste bara berömma dig för din artikel med Nils. Inte haft så mycket nöje någonsin, trots den hemska situationen. Nils verkar vara en otroligt levnadsglad herre, precis som du.  TACK!
/ Måns” 

******************
I kväll ska jag drilla Elisedal igen i Håkan Mild-hallen.
Ett par nya provspelare ska känna på det. Vem vet, någon kanske har meriter från spel i superettan med Örgryte och någon annan kanske har spelat i allsvenskan med Blåvitt och varit utlandsproffs?
Samtliga ska få svettas ordentligt, det kan jag lova.

*****************
Kredd till IFK Göteborgs marknadsavdelning för jobbet i Turkiet. Fick de skit för den mer eller mindre uteblivna informationen inför årets första träningspass ska de ha beröm nu. De har levererat bilder och intervjuer och allt möjligt från träningslägret i högt tempo. Dessutom har det varit bra grejer, eller vad sägs om den här när Hjalmar Jonsson intervjuar Tom Pettersson.
Kung Hjalmar!”

*****************
Min polare Matte i hamnen, som hejar mer på Blåvitt än vad Håkan Mild gör, har haft en tung start på försäsongen. Han hotade ju i höstas med att börja hålla på Hammarby om Jörgen Lennartsson skulle bli ny tränare, men nu har han lugnat sig en aning och håller fast vid Blåvitt i alla fall ett tag till.
Hur som helst, Matte i hamnen ringde mig häromdagen och var lyrisk efter det här klippet från träningslägret (1.20 in). ”Kolla, en av ghananerna dribblade av fyra gubbar och gjorde mål. Det blir guld i år!”
Du, det där är inte en av ghananerna utan Aleesami, flikade jag försiktigt in.
– Nähäädu! svarade han, men efter några minuters överläggning och spolande fram och tillbaka så kastade han in handduken, bara för att sedan snabbt gå vidare till nästa punkt:
– Varför i helvete är Kenneth Zohore med på lägret????
När jag förklarade att han måste blanda ihop dansken med jättelöften Patrick Dyrestam så verkade topplocket gå uppe i Bohuslän och samtalet avslutades illa kvickt.
Men han kommer säkert igen vad det lider, truckföraren från Lysekil.

*********
Ha en skön söndag, allihop!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB