Startsida / Inlägg

Potentiell terrorist på Parc des princes

av Johanna Frändén

Den var ju tvungen att komma förr eller senare, årets första ligaförlust för Paris Saint-Germain, men om man kan prata om olika dåliga lägen så var det här ett extra dåligt för PSG.

Zlatan Ibrahimovic sprintade iväg i mixade zonen utan att säga flaska (han har det tufft i tidningarna i dag), ungefär samtidigt som jag hamnade i ett förrum till presskonferenssalen med Carlo Ancelotti. Han hade en ”stör mig inte, jag jobbar”-min och fipplade febrilt med sin telefon. Men jag vore ju inte journalist om jag inte försökte, och Carletto vore inte Carletto om han inte svarat artigt ändå, på frågan om Zlatan var förbannad över utvisningen.
– Nej, jag tycker inte det. Faktiskt, sa Ancelotti samtidigt som det ringde på hans telefon och han svarade på italienska:
– Hej, kan inte prata. Jag ringer dig sen, har en presskonferens nu.
Jag vet ganska många fotbollstränare (och -spelare) som aldrig skulle tveka att låta pressen vänta för att ta ett personligt samtal. Men Carlo Ancelotti står i princip alltid på plats utanför pressalen fem minuter innan det är hans tur för att kliva upp på podiet. Även efter årets sämsta match.
Det är snyggt, är det inte?

Det jobbiga för PSG, som deras tränare också konstaterade, är att man inte kan ta med sig något som helst från matchen i går, annat än den ödmjuka vetskapen om att man inte kan gå på halvfart om man vill plocka poäng på Parc des princes.
Själv fick jag inte ta med mig något som helst in på matchen och blev stoppad i PSG:s säkerhetskontroll på grund av en påse med nagellacksborttagningsmedel, rökelse och grönt te i min väska (hade hjälpt en lite new age-ig kompis med en flytt, inga konstigheter).
– Det här kan användas för att tända eld på saker, det är inte tillåtet madame, sa den barska kvinnan som gick igenom mina pinaler.
”Det är inte tillåtet att meditera på arenan” hade jag tagit som ett argument, men tydligen förväxlade PSG:s säkerhetspersonal mig snarare med McGyvers okända syster och tvingade mig att lämna mina potentiella brandbombsingredienser i entrén.

Och jag vet ju att ni har bättre saker för er än fundera på mina på plats-bilder från arenorna, men jag måste få uppmärksamma er på utslaget av precis samtliga byline-bilder från i går. Att kånka runt på ett new age-kit hade gett mig en aura.
Prova inte detta hemma, kids.

 

 

 

 

 

 

 

 
Higher consciousness, herbal tea. 

Om bara en timme kan Marseille göra PSG:s läge ännu skrynkligare på Korsika. Allez.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB