Startsida / Inlägg

DD-Tips Mantorp

av MLipovac

Ny vecka och nya tävlingar ska köras, Mantorp står för veckans första dubbel och det ser intressant ut. I inledningen får vi se en ganska klar favorit som ska ha bra chans att mosa allt men jag vill varna för två hästar om det krånglar för favoriten. I avslutningen har jag en klar tipsetta men väljer att dubbla med en som kan överraska. Häng med!


DD-1 (2140m auto)

12 Top Yllet blir klar favorit i inledningen trots det tråkiga utgångsläget, han har visat hög kapacitet och det kan bara vara så att han kommer fram till dödens och mosar dessa hästar. Senast var jag inne på honom också men då ställdes tävlingarna in på Färjestad och han fick åka hem och träna istället. Formen är på topp och han ska ses med bra chans. Skulle det dock strula för honom då vill jag plocka med två motbud, den första är 9 Temple Of Dreams som jag tycker besitter hög kapacitet men får inte riktigt ut den. Nu har han fått ett perfekt smygläge och skulle han få en bra ryggresa så tror jag han fäller många till slut. Den andra är 2 Grefstads Royalty som har det bästa utgångsläget av min streck, han svarade för ett riktigt bra lopp senast när han bara lämnade motståndet och vann på ett fint sätt. Får en bra resa och ska passas om man garderar favoriten.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett snabblopp där mitt tips går till 4 Love Palema som jag tror det är dags för ikväll. Jag vet att han har galopperat bort sig i dem senaste starterna men nu testar man ny kusk och man kommer att sätta på en jänkarvagn och hoppas att det faller väl ut. Hästen har kapacitet och går han felfritt då tror jag han sitter i ledningen och därifrån tror jag inte han förlorar detta. Skulle han göra bort sig så måste man ju ha med en häst till och jag plockar med 3 Alec Hornline. Han har pausat lite och kommer från montestarter där han tände till lite, han är också snabb ut och kommer utmana om ledningen. Får han ledningen så har han visat att han går bra därifrån, men skulle han få rygg ledaren så kan han överraska med lucka till slut.

Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,9,12

DD-2: 3,4

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Top Yllit

DD-2: 4 Love Palema

Spelstopp på DD är 20.53


Jag tänkte också varna för en häst på V64 som det senast var skrik på när han hade ett tråkigt utgångsläge. Det är 3 Sugarman S.R.P (V64-4) som ikväll har han fått ett bra utgångsläge och till låg procent måste han med på systemet. Kan bli körning i loppet och då biter han spurt bra till slut.

Spelstopp på V64 är 19.25

Lycka till! /Mario

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB