Startsida / Inlägg

V75-Tips Bollnäs

av MLipovac

Tjena!

Bollnäs står för helgens V75 tävlingar och vi kan förvänta oss en snabb och skonsam bana för hästarna. Upploppet är dessutom 207 meter vilket är rätt långt och det kan hända mycket under vägen. Timo Nurmos är huvudpersonen då han har många betrodda hästar och styr utdelningen. Jag spikar en av hans hästar som jag tror bara är bäst i långloppet, sedan tar jag ställning i Gulddivisionen där många kommer plocka tre hästar. Glöm inte dragen, dem blir bortglömd. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

6 Marrakesh (V75-5) är en häst jag alltid gillat, han har lite pengar på sig förhållande till kapacitet. Han radade upp segrarna och sin första plump gick han på i det finska kriteriet. Sedan gjorde han ett starkt lopp i dödens när han var tillbaka efter vila och senast blev det konstigt nog galopp i derbykvalet i Finland. Han är normalt inte osäker och älskar lång distans, jag tror att Jorma kommer vara offensiv och i ett tidigt skede ta över ledningen. Därifrån blir han inte lätt att slå och jag slår in spiken.

4 Sorbet (V75-6) vill jag ta ställning för i ett lopp där ”alla” tar tre streck. Sorbet har varit fin i båda starterna efter Elitloppet, näst senast vann han ett billigt gulddivisionslopp och senast satt han fast med allt kvar bakom Ringostarr Treb. Idag tror jag allt avgörs i starten, värsta motståndaren Makethemark har innerspår och kommer göra allt för att försvara spets såklart, men jag tror att Robert Bergh kommer ta sig förbi och det bäddar för att Sorbet kan ta över ledningen efter en bit och då tror jag inte han förlorar loppet. Det är inte avgjort om han inte skulle lyckas men mycket är vunnet om min plan lyckas.

Dragen

1 Cactus (V75-2) fick ett omöjligt lopp senast efter längre paus. Hon gick ute i spåren och var trött till slut vilket är förståligt. Loppet har säkert flyttat fram henne mycket och från ett perfekt utgångsläge har Rikard en uppgift, att hålla ett högt tempo och försöka hålla undan. Spets i stolopp är alltid bra och till 11% är hon given.

11 Jeppas Sputnik (V75-3) körde man passivt med senast när han blev tvåa. Jag tror det fanns en tanke bakom det, hade han vunnit hade han gått ur klassen. Nu står han helt perfekt inne och det blir racerbalans idag. Utgångsläget är jobbigt men skulle Claes lösa en bra resa då har han visat att han kan gå bra bakifrån också. Tre procent smakar mumma!

8 Klocksve Sprinten (V75-4) var nära att skrälla till seger i somras på V75. Han är bättre än raden och har en av landets bästa kallblodskuskar i sulkyn. Blir det barfota runt om och Torbjörn Jansson hittar en bra resa då kan han slå till i ett av omgångens öppnaste lopp. Fem procent.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB