Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Först och främst vill jag tacka alla underbara läsare och alla som skrivit till mig angående tipsen och travet. Det har varit riktigt roligt att skriva här på bloggen men nu har det nått sitt slut, bloggen kommer försvinna och detta blir mitt sista inlägg. Vi får se var mina tips fortsätter i framtiden. Ses på travbanorna!

Nu till dagens V75 omgång som går på Solvalla. V75-finaler som är kryddade med uttagningar till Europaderbyt känns spännande och jag har hittat två tänkbara singelstreck i just uttagningsloppen. Jag tror det inte blir någon körning utan en promenad i parken då tre hästar går vidare och det kommer endast sju till start i varje lopp. I övrigt ser det spännande ut, har tre drag jag vill varna för som ni inte får glömma. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

4 Forfantone Am (V75-2) känns det som det ska vara dags för idag. Han har blandat och gett och har stora förväntningar på sig eftersom hans stamtavla är bra och han kostade en del. Jag tycker han gjort bra insatser på slutet fast han haft en del otur i loppen. För tre starter sedan satt han fast bakom Cab Lane. Efter det gick man ut i derbyuttagningarna men hamnade helt fel och och kom aldrig in i loppet. Senast avslutade han bra och visade att formen ändå finns där. Han är snabb ut när man laddar med honom och jag tror att Örjan kommer vara resolut och trycka av för att få ledningen, i ett lopp där det endast är sju hästar med och tre går vidare till finalen är chansen stor att det inte händer något och Forfantone rinner undan från ledningen. Det enda orosmolnet är om regnet skulle ösa ner och innerspåret blir kaosartat, då kan det bli sega ben till slut.

1 Cab Lane (V75-3) trodde jag mycket på senast i uttagningsloppet till derbyt. Han fick ledningen då men stumnade rejält sista biten och det visade sig att han var sjuk. Nu har han pausat en månad och Timo har kunnat trimma honom, mycket goda rapporter från stallet och man ska testa en jänkarvagn på honom idag. Han öppnar bra och jag är inne på att man svarar ut hästarna utvändigt och sedan händer det inte så mycket som i första uttagningsloppet. Ifrån ledningen har han tagit fem av sina sju segrar och blir svårstoppad om han lyckas hålla upp innern.

Dragen

5 Tengil Face (V75-4) vill jag varna för trots att han kan vara borta på ”kör”. Det har varit mycket goda rapporter på honom i dem två senaste starterna men då har han galopperat bort sig. Senast åkte tussarna ur öronen i volten och gjorde knappast saken bättre. Går han iväg felfritt idag och Adrian serverar en bra resa då har han utan tvekan kapaciteten att blanda sig i segerstriden.

1 Falcon Am 11 Track Angle (V75-6) är två drag som jag vill varna för. Den förstnämnde spetsade lätt senast men släppte till första bästa för att få ett snällt lopp inför dagens final. Fredrik Linder har matchat honom väldigt snyggt och jag blir inte förvånad om han gör en mycket stark insats idag. Från innerspåret kommer han få en bra resa och kan slå till. Den sistnämnde blir helt borttappad av spelarna, han gjorde en bra insats näst senast när han gick mot seger men tappade stilen och blev upphunnen av All Star. Senast satte man på skorna och körde passivt med siktet inställt på denna uppgift. Dags och dra skorna idag igen och får han sin ryggresa då har han en ruggig speed till slut.

5 Gina Schermer (V75-7) måste jag varna för. Hon kom helt fel på det senast och fick backas sist, flög sedan fram över upploppet och hade vunnit om hon haft en bättre position. Denna gång möter hon några riktigt bra hästar, hela loppet är dagens bästa, men hon är riktigt bra också. Kan Ebbinge hitta ett bättre slagläge denna gången eller kanske till och med till ledningen då blir hon inte lätt att slå.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Erik Karlsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB