Startsida / Inlägg

V75-Tips Färjestad

av MLipovac

Tjena!

Färjestad rustar upp för ”Unionskampen” som blivit en tradition dem senaste åren. Någon riktigt kamp lär det inte bli då norrmännen inte skickat så mycket hästar och har inte så många bra chanser förutom i kallblodsloppet där dem lär göra upp om dem första tre platserna. Man kan även säga att Färjestad är en ”spetsbana” med sitt korta upplopp och det gäller att hitta hästar som man tror är med i främre träffen när det ska avgöras. Vi har två klara favoriter som båda ser ut och komma till ledningen, jag kommer gå på en av dem och försöka fälla den andra. Ser inget värde i omgången om man spikar båda dem stora favoriterna. Har även hittat två roliga tänkbara singelstreck som är streckade runt tjugo procent i öppna lopp. Glöm inte dragen, dem kan slå till och ge utdelningen en riktig skjuts. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

9 Giordano Soa (V75-2) är en mycket fin häst som tagit fyra segrar på fem starter. Den gången han inte vann då fick han se sig besegrad av Ike Schermer vilket inte är något fel. Han såg mycket fin ut senast vid segern och den långa distansen tror jag passar honom bra, Björn brukar vinna lopp på sin hemmabana och jag tror detta är bästa chansen för honom. Bakspåret gör inte så mycket och i ett jämnt och öppet klass två förösk tror jag han kan vara lösningen.

9 Dexter Brick (V75-5) har sett ut som en ny häst på slutet. Han har kört sig till ledningen mitt i loppen och vunnit med krafter kvar, ska sägas att det var mot lättare motstånd. Nu har man siktat på detta loppet och formen är verkligen på topp, Djuse är jättenöjd med honom i träningen och jag tror vi får se en bra insats. Carl Johan Jepson upp för första gången är riktigt intressant, han kan få en perfekt resa i rygg på favoriten (om dem inte släpper honom till ledningen) och sedan spurta ner alla. Han är stark och tål att göra en del själv, i ett öppet lopp kan han vara lösningen till fina 20%.

1 Perfect Spirit (V75-7) tror jag avgör loppet i starten då han är startsnabb, från ledningen ska det mycket till för att han ska förlora detta. Han vann just i Karlstad i sin årsdebut mot Heart Of Steel och har sedan haft lite dunkel form, tycker ändå han gick godkänt i Jubileumspokalen senast. Daniel Redéns hästar börjar visa form igen och från ledningen tror jag inte som sagt att Hambletonian vinnaren förlorar.

Dragen

10 Lexington Hall (V75-1) blev allt fel för senast, ett tufft lopp och den starten är bara att glömma. Denna gången hoppar Örjan upp som är specialist på att smyga och får han rätt ryggar då har han en vass speed till slut. Garderar ni får ni absolut inte glömma honom till under 10%.

10 Floris Baldwin (V75-3) tappade formen i våras men har kommit tillbaka och ser bättre ut. Han har varit ute mot Ferrari B.R och Lionel på slutet och blev snopet avslagen av den sistnämnde näst senast. Senast satt han fast med gott om krafter kvar och det tror jag höjer moralen. Han trivs bra i Sverige och jag tror det kommer gasas friskt i loppet, där bakom kan han smyga med och då blir han farlig.

1 Great Winner (V75-6) är intressant i långloppet då han är min spetsfavorit. Han är inte så tokig och är seg men väldigt stark. Magnus är inne på att köra i ledningen och dra i ett hårt tempo och inte bjuda in hästarna på tillägg. Det är inte lätt att plocka tillägg på Färjestad och lyckas Magnus med sin plan då är han ett roligt spetsdrag till låg procent.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB