Startsida / Inlägg

DD-Tips Eskisltuna

av MLipovac

Det har varit tyst från mitt håll i helgen och det är eftersom vi spelat SM-final. Det blev SM-Guld och det var riktigt gött. Roligt att Timoko vann Elitloppet som tioåring och vilken insats vi fick se i försöket av Bold Eagle. Skulle kunna skriva om helgen hela dagen men vi tar grepp om tävlingarna ikväll istället som får på Eskilstuna. Jag har hittat ett roligt singelstreck i inledningen som det är dags för att vinna nu. Han är lite beroende av dem andra men jag tror på bra fart och då står ingen emot honom. I avslutningen ser det mer öppet ut och jag plockar med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

Mitt roliga singelstreck kommer i indelningen och det är 10 Tobacco som mötte tufft motstånd senast på V75 och hade krafter sparade. Han har varit betrodd i alla sina starter i år men inte fått till det. Jag tror att det kommer gå undan från start ikväll då det finns flera startsnabba som vill till ledningen. Det bjuder in min luring i matchen och jag tror Kenneth och 10 Tobacco fäller allt till slut!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen ser det öppet ut, efter en stund hittar jag tipsettan och den går till 3 Valentino Strix som har ett bra utgångsläge och har högst kapacitet i fältet. Han har inte fått till det på slutet och har väldigt många tvåor i raden men han har mött tufft motstånd och gjort det bra. Nu tycker jag ändå han möter lite enklare motstånd och kan bara Stefan hitta en bra rygg så tror jag han är starkast till slut. 2 The True F blir en allvarlig kandidat om han får ledningen, där höjer han sig och måste med på lappen ifall det blir så. 5 Topgear är en häst jag gillar, senast trodde jag på honom på V75 men han var inte som bäst då. Minns att han förra året vid den här tiden vann på V75 som jätteskräll och varför skulle han inte kunna göra det ikväll. Han har en vass speed och är lite streckad, given på lappen. 11 Dennis De Castella gjorde ett mycket fint lopp senast efter mycket jobb på egen hand. Tror det krävs ikväll igen och med den stallformen och senaste intrycket så är han med på lappen. 1 Johan Roc vann i debuten för Ola Samuelsson senast, han ledde då hela vägen och varför skulle han inte kunna det ikväll? Perfekt utgångsläge men lite tuffare motstånd, får han vara ifred då blir han svårslagen. Sista strecket ger jag till 10 Tintin och det är för att han har Björn Goop i sulkyn, han vinner med allt just nu och hästen har dessutom lopp i kroppen. Han känns lite för överspelad men Goop kan lösa de och då vill jag inte spricka.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 10 Tobacco

DD-2: 1,2,3,5,10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Tobacco

DD-2: 3 Valentino Strix 

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB