Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Det var en jobbig spel/tips helg för mig på Axevalla och det ska bli skönt att kunna ta revansch ikväll på Jägersro. En extra V75-omgång som håller ruskigt hög klass, jag tycker man fått ihop riktigt fina lopp och mot slutet får vi se huvudloppet Hugo Åbergs Memorial. Jag har hittat två singelstreck som jag tror kan vinna trots tuffa lopp, den första är en fransk tuffing som visade härligt intryck senast. Den andra kommer i huvudloppet Hugo Åbergs och ska försöka försvara titeln. Dragen får ni inte missa för dem ska ge oss lite pengar ikväll. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

5 Dixon Dark (V75-3) är en fransk tuffing som jag tror bara är bäst ikväll. Jag såg honom senast på Vincennes och vilket intryck hästen gav, han såg inte ens trött ut i mål och gick ändå en låg 11 tid på medeldistans. Ikväll är det sprinterdistans men det tror jag inte gör något, han kan gå i ett tufft tempo hela vägen och jag tror han kan vinna den tuffa vägen. Skulle han trycka sig till ledningen, då tror jag loppet är över. Dem franska hästarna som är ute på Vincennes brukar vara rejäla och jag väljer att singelstrecka!

1 Propulsion (V75-6) blir storfavorit och det tycker jag att han skall vara. Detta är en av världens bästa hästar och senast visade han enorma fartresurser på Årjäng när han från sista plats nästan spurtade till seger (slagen med en halv läpp av Dante Boko). Det stora snacket ikväll är om han kommer kunna försvara ledningen, jag tror att han har bra chans att göra det men jag låser mig inte bara till det, jag tror Örjan kommer hitta ut ändå och från dödens skall han vinna mot dessa hästar. Förra året var han nära att försvara ledningen med skor och boots och ikväll går han barfota, tror det kan betyda väldigt mycket och försvarar han ledningen så vinner han. Gör han inte det så blir det lite svårare men jag tror ändå han vinner detta och försvarar sin titel.

Dragen

9 Speedy Face (V75-4) är en riktigt kapabel herre som är helt bortglömd ikväll. Förstår det då han galopperat bort sig väldigt mycket i karriären, men skulle han gå felfritt då blir jag inte förvånad om han blåser ner samtliga ikväll. Senast skötte han sig och visade då vilket kapacitet han har. Glöm inte honom till 7% om ni garderar.

11 Trot Kronos (V75-5) är en av mina favorithästar, han var riktigt fin näst senast när han vann på ett övertygande sätt. Blev sedan struken inför V75 men var tillbaka senast och vann då direkt. Detta är en riktigt kapabel herre som ska vara mer streckad än 7% tycker jag. Favoriten har varit grym men jag tycker inte Trot Kronos är mycket sämre, han är ruskigt stark och skulle tempot bedarra så tror jag Jörgen kör fram i dödens och då blir jag inte förvånad om han mosar dem.

2 Toddler & 8 Bullyoung (V75-7) är två roliga drag i avslutningen. Det brukar skrälla i detta lopp och jag tycker man ska plocka med några. Den förstnämnde är nog kvällens skrik då Lugauer snackat om barfota runt om för första gången, skulle det lysa rött i startlistan då lär han gå upp i procent. Det är en stark häst som jag skulle vilja se i ledningen för där tror jag han kan hålla ett jämnt och högt tempo och då kommer dem andra få jobba för att plocka ner honom. Den sistnämnde har toppform och är ruskigt stark, han vann enkelt senast i ett billigt lopp och gången innan satt han fast på V75. Tycker han börjar komma tillbaka till den gamla Bullyoung som vi sett och skulle han få gå i ett jämnt hårt tempo så tror jag han är med i segerstriden.

Spelstopp på V75 är 19.10


Dagens Dubbel-förslaget: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Propulsion

DD-2: 2,3,8,11,12

Spelstopp för DD är 21.05


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB