Startsida / Inlägg

DD-Tips Axevalla

av MLipovac

Igår satt dubbeln till 182 gånger pengarna och det var skönt efter en lite svacka med dubbel tipsen. Vi tar nya tag ikväll när Axevalla står för en riktigt fin tävlingsdag med Breeders’ Crown försök. På dubbel får vi se dem bästa loppen men dem bästa hästarna och jag har hittat min lösning på dubbeln. Tror inte på ett likadant odds som igår men vi försöker sätta den. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett försök för fyraåriga hingstar/valacker där Lugauers fina 9 Gareth Boko blir klar favorit. Han var bra näst senast när han vann försök till Europaderbyt efter en perfekt resa, han avslutade snyggt och tog en säker seger. Senast var det dags för Europaderbyt men då hade han inte det rätta flytet och fick nöja sig med en fjärdeplats. Han verkar fortsatt vara i form och från sitt smygläge kan han få en perfekt resa och då blir han svår att stå emot på det långa upploppet. Jag vill ändå plocka med två hästar till som jag tror kan göra det svårt för favoriten. 2 Disco Volante är den tidiga ledaren av loppet, han har riktigt hög kapacitet när det stämmer för honom och då är han inte lätt att slå. I ledningen trivs han allra bäst och jag tror Ulf kommer hitta dit i ett tidigt skede och får han sedan dämpa en bit då biter han ifrån sig väldigt bra. Måste också plocka med 7 Explosive Merlot som är helt borttappad på strecken, han är endast streckad på 2% vilket jag tycker är fel. Denna herren har blivit mycket stabilare på benen och näst senast visade han sitt kunnande när han vann V75 lopp från dödens. Senast blev det dock galopp men det tror jag var för han hade innerspår. Spår långt ut ikväll, men jag tror Bergh laddar framåt och stämmer det med positionerna så tror jag han är med i segerstriden.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett försök för treåriga hingstar/valacker där det är jämnt spelat mellan tre hästar. Jag väljer att ”bara” plocka med två av dem och ger tipset till 4 Lucifer Lane som är en häst som alltid gör bra lopp. Han har vunnit hälften av karriärens starter och från ett bra utgångsläge tror jag han hittar till ledningen och där trivs han allra bäst. Han fick ge sig från den posttonen senast men då fick han ett väldigt tufft lopp och är ursäktad. Sitter inte den starten i benen så tror jag han har bra chans från ledningen. Den jag dubblar med är Robert Berghs 5 Spickleback Face som är en rejäl herre som tål tuffa upplägg. Han var väldigt nära att kvala in till Kriteriet från ett tråkigt utgångsläge och ikväll vill han ha revansch. Berghs krigare kan vara tuffast.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,7,9

DD-2: 4,5

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Gareth Boko 

DD-2: 4 Lucifer Lane

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB