Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

Solvalla bjuder på V64 tävlingar på tisdagar och jag tycker man fått ihop en ganska bra omgång. Några lopp är lite ihåliga men skulle en av dem klara favoriterna torska, då kan värdet skjuta i höjden. Jag har faktiskt ett riktigt rolig drag mot en av favoriterna som jag bjuder på. Annars koncentrerar jag mig på dubbeln där jag hittat ett singelstreck i avslutningen som ska ta revansch för sitt galoppmisslyckande senast. Nu kör vi!


Mitt roliga drag kommer i V64-4 och det är 5 Lura som jag tror kan få ett perfekt lopp. Hon har riktigt fin form och har visat att hon kan avsluta riktigt vasst. Favoriten har dragit ett spår långt ut och kommer få en tung resa och landa utvändigt om ledaren till slut. Det kan bädda för mitt drag som får loppet i draget och blåser ner allt till slut. En chansspik för den vågade till 12%.

Spelstopp på V64 är 19.30


DD-1 (2640m volt)

Björn Goop och hans 3 Jula Extreme blir klara favoriter i inledningen. Skulle han få överta ledningen efter en bit så kommer han bli svårslagen, han är stark och kan tuffa på i sitt tempo. Jag tycker han dock inte har visat något superform på slutet och vill därför plocka med några skrällar på den större lappen. 12 Hochthereitis Sox har jag alltid gillat men han har riktigt svårt att vinna loppen. Han gör oftast väldigt fina lopp men har också otur med löpningsförloppen. Bricka tolv ikväll är inte så dumt då Örjan kan komma igenom om någon hoppar bort sig och sätta sig i ett bra slagläge. Formen tror jag finns där och skulle han få en bra rygg så kan han avsluta vasst. 6 Qamaro C.D har inte vunnit lopp på ett tag men har varit ute på V75 och fått tuffhet. Han har springspår och skulle Kaj träffa rätt så kan han få en bra position, kapaciteten finns för att segerstrida. 5 Nirvana Broline trodde jag på senast efter att hon gjort ett riktigt bra lopp efter paus. Hon hoppade tyvärr bort sig då men formen tror jag är på gång. Hon brukar tävla bra denna årstid och till väldigt låg procent kan hon skrälla om hon går iväg felfritt. 4 O.P.’S Fabulous kommer till start efter en liten paus, det låter som att hon är förberedd och skulle inte ringrosten skina igenom för mycket så kan han skrälla. Det är en bra häst som gjort det bra på V75. Plockar med 2 Uncle Di Poggio som sista häst, han är bäst barfota och har diffus form. Kapaciteten finns dock och skulle Edvin träffa rätt så är han garanterad en bra resa och då kan han vara med. Tycker han dock är lite för betrodd men han åker med på kupongen.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen går jag på Daniel Redéns fina 8 Stand Bayou. Jag spikade honom senast som klar favorit, han hoppade bort sig då efter att ha blivit lite för het. Jag tror han tar snabb revansch ikväll. Man kan tycka att utgångsläget är lite knivigt men jag tror det löser sig perfekt för honom. Han går i rygg på en startsnabb häst som vill köra i ledningen, där bakom kan Örjan följa med och i ett litet fält tror jag luckan kommer och då finns det ingen som står emot honom. Lös det Örjan!


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,3,4,5,6,12

DD-2: 8 Stand Bayou

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Jula Extreme

DD-2: 8 Stand Bayou

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB