Startsida / Inlägg

Följ med oss #bakomspelen

av Josefin Sköld

till_introtextenPå fredag inleds det dyraste – och mest farliga – olympiska mästerskapet genom tiderna.

Vi är på plats i Sotji för att berätta om det du inte ser i sportsändningarna.

Det som händer bakom spelen.

Neonljus i rosa, blått och grönt lyser upp världens just nu mest övervakade stad när vi flyger in längs Svarta havskusten sent på måndagskvällen. Den ryske mannen i stolen bredvid fnyser åt flygvärdinnornas välkomstfraser. ”De har väl gått någon charmkurs kan man tro. Så här brukar det inte direkt låta”, slår han fast och fäller tillbaka stolsryggen i protest.

OS i Sotji är inte bara tidernas dyraste spel, det är också tidernas mest omdebatterade. ”Hot. Cool. Yours”, enligt slogan. Men terrorhoten vilar tungt över området och uppemot 40 000 poliser har kallats in för att skydda den ”olympiska fredens” spel.

Samtidigt rapporterar medier runt om i världen om tiotusentals arbetare som inte fått sin lön. Om dem som misshandlats, utvisats och hotats. Om korruption och tortyr. Om människor som tvingats bort från sina hem för att ge plats åt arenorna.

Följ vår rapportering på plats #bakomspelen

//Josefin Sköld och Filip Meneses

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB