Startsida / Inlägg

Det här är årets match

av Johanna Frändén

Ni tänker att det är svårt att hitta motivation efter ett Clásico. Kanske för Barcelonas spelare, men för egen del är kvällens bortamatch säsongens totala höjdpunkt.
Jag befinner mig i Jerez, där Xerez, laget som både uppträder och låter som ett felmeddelande, härjar fritt. Jag gillade det här stället direkt när jag och ReimersExpressen (a.k.a Johanna Tre, eller rätt och slätt Trean) klev av planet i förmiddags och möttes av säkert 300 människors hysteriska jubel på flygplatsen.
Tydligen skulle Barça landa bara minuter efteråt. Hoppas att en del av välkomstceremonien stannade kvar när vi hade gått så att spelarna inte kände sig helt bortglömda.

Hola Barcelona
har ju följt Xerez måltorka, 0–0-gnetande och imponerande poängeffektivitet när det varit skarpt läge under hela hösten. Här finns utlånade Barça-spelaren Víctor Sánchez, 22, som haft lite svårt att hitta rollen som defensiv mittfältare i Xerez 4–4–2 efter att ha spelat innermittfältare med Barcelonas 4–3–3 förra säsongen. Han har fått rätt dåligt med speltid på slutet. Men Sánchez har inte gett upp hoppet.
– I slutet av året måste jag tillbaka och vem vet, kanske kan jag ta en plats i Barça i framtiden, resonerar Víctor i Mundo Deportivo enligt det djärva tankeexperimentet ’bänkad i Xerez – startspelare i Barcelona’.

Sánchez är från Terrassa på Barcelonas höjder, precis som Xavi Hernández. Xavi pratar vitt och brett om hur stolt han är över att bo kvar med familjen i samma hus som han alltid bott, och jag har funderat lite över om pojkrummet i det här hemma hos-reportaget verkligen är hans enda.
I förra veckan kunde jag äntligen gå till botten med det hela.
Jag skulle träffa Sergio Busquets inför matchen mot Real Madrid och det sista en av de spanska journalisterna sa till mig innan intervjun drog i gång var:
– Han bor ensam. Det kan ni prata om.
– Va? undrade jag.
– Ja, han är ju bara 22 år, utvecklade min kollega innan jag spelade chockad av informationen och smet in i intervjurummet med Sergio.

– Bor du ensam alltså? frågade jag Busquets en bit in i intervjun.
– Nja, alltså, lite ensam och lite med föräldrarna.
– Xavi bor ju fortfarande hemma och han är ändå 29, kontrade jag.
– Jo, alltså, han bor inte bara där, svarade Busquets lite undvikande.

Känsligt ämne det här med att flytta hemifrån i Spanien.

IMG_2612.JPG Tell me where you live dammit!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB