Startsida / Inlägg

Sen reflektion över MessIbra-gate

av Johanna Frändén

Tyvärr var jag lite för upptagen med att prata med Ulrik för att kunna följa MessIbra-gate särskilt bra från start. Cred till Pontus Kåmark, hursomhelst, för att ha satt fyr på säsongens kvällstidningssnackis so far i Barcelona. Spansk media verkar inte särskilt sugen på att ta i den påstådda konflikten ens med silkesvantarna och det säger väl ganska mycket om hur stor Messi är i klubben.

Ni undrar vad jag tror om det hela och jag kan bara återge vad som sägs här nere, vilket låter sig göras med fyra ord ungefär: Det finns ingen konflikt.
Vad som än är sant är det klart att klubben och de inblandade säger så, allt annat hade varit en sensation. Jag tror inte heller att Pontus Kåmark satt på sitt hotellrum i söndags eftermiddag inför el Clásico och tänkte ’livet känns lite grått och långtråkigt, jag behöver skapa spänning’.
Han förstår att det här kommer att bli upphaussat och ifrågasatt från massor av håll och att han, enligt svensk grundlag, alltså inte kan berätta varifrån uppgifterna kommer.
Ofta känns tv-kanalernas experter som före detta fotbollsspelare som står med tre fötter av fyra i sitt gamla skrå. Kåmark gör journalistik av det sprängämne han kommit över och det är helt rätt i sak. Det är det han numera är avlönad för.
Med det sagt har jag inte hört en enda människa eller mus bekräfta hans uppgifter med ett pip här nere i Barcelona.
Det om det.

Leo Messi pratade om guldbollen på sin presskonferens i dag och i bakgrunden lurade en ännu större (20 kilo minst) Messi, storebror Rodrigo30. Rodrigo brukar glida runt med pappa Messi ute på träningsanläggningen i sin ganska feta sportbil och i dag var han mer än sugen på att prata om Leos förträffliga relation med Ibrahimovic.
– Det är bara skitsnack. Ibra var en idol som Leo såg upp till när han spelade i Inter, förkunnade Messi +20 innan han tryckte plattan i mattan och brände ut från träningsanläggningen. 
Ja, innan dess lät han förstås Hola Barcelona få ett litet Kodak moment.
Messi +20 är Leos ’assistent’ och hjälpreda i Barcelona och tillsammans med resten av familjen ser han över lillebrorsans business. 
Det verkar vara ett rätt soft jobb.

IMG_2679.JPG DSC00416.JPG 
Två lirare, men bara en tyngdare.

Saker jag inte frågade Rodrigo:
* Tror du att du hade kört Merca även om din lillebror inte fanns?
* Får du ligga mycket på ditt efternamn?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB