Startsida / Inlägg

Vem är vem på Bernabeu?

av Johanna Frändén

De vita gjorde verkligen vad man kunde begära av dem i snön i Madrid, men vad hjälper det när Leo Messi dansar tango på Teneriffa?
Barcelonas match hade knappt börjat när Real Madrid-spelarna kom ut i mixade zonen i tillfällig ligaledning.
Karim Benzema lite ledsen över att ha fått det slutgiltiga, eller tillfälliga, beviset på att han för tillfället är Pellegrinis andraval i anfallet. Jag vet inte om ni såg att Gonzalo Higuaín tvekade att passa Benz och i stället ville vänta in Cristiano Ronaldo i ett anfall på slutet?
– Det är inte hela världen, det blir nästa gång i stället, svarade Benz sammanbitet i mixade zonen.
Det är inte alltid lätt att spela i Real Madrid.

Det är inte heller alltid lätt att spela i Mallorca. Efter matchen siktade BBC:s Spanienkorre Ash in sig på motståndarna i mixade zonen för att plocka hem några värdefulla citat.
– Hej Nunes, pratar du engelska? undrade Ash.
– Nej, jag är inte Nunes och jag pratar inte engelska, svarade Borja Valero (märkligt nog på engelska), som ändå får betraktas som Mallorcas mest lysande stjärna den här säsongen.

Bild 10.png Me Nunes – tu Valero? Bild 5.png

Priset som most casual i kväll går utan tvekan till Reals Esteban Granero, som jag i ett svagt ögonblick kallade Sebastian i en text på webben, men bättre det än à la Ash, kan vi konstatera. Granero var kanske hetast på plan i kväll (rent spelmässigt alltså, hans estetiska betyg kommer lite längre ner i texten).
Granero är ju Galaxernas intellektuella alibi, och den blivande psykologen hade verkligen ingen brådska i kylan efter att han avgjort matchen på Bernabeu.
Han ville absolut inte prata om Barcelona efter matchen. Det här var ju ändå kvällen då Real ledde ligan i över en timmes tid innan Messi messed it up.
– Vi ska bara koncentrera oss på oss själva nu, snart har vi en ny match och den måste vi fokusera på…
Men du ska väl se matchen i alla fall? avbröt jag.
– Jo, det ska jag, det måste man. Det är bra att titta på konkurrenterna, svarade Granero lite resignerat.

Det som slår en efter att Karim B och CR9 har glidit förbi pressfållan och mest lämnat en söt doft av parfym efter sig är att Esteban Granero mer påminner om estet-killarna på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde anno -00 som plockade ut Coldplay-ackord på gitarren på hemmafesterna (och rönte en del framgång, undertecknad inräknad). 

DSC00473.JPG Hur har du råd med din rock n’ roll-livsstil?

Det tog kanske längre tid än jag räknat med, men nu har la ligas två giganter skapat det där lilla försprånget i tabellen som man fruktat skulle komma.

Bild 11.png
  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB