Startsida / Inlägg

Barças seger – en lång pust av lättnad

av Johanna Frändén

Vi ska strax visca, men last things first: 
Xerez lämnar oss i saknad efter en säsong då de bjussat på en höst av kvalificerad sunkfotboll och en vår där man landat sju av säsongens åtta segrar (det kallas anti-Ibra-syndromet). Men de lämnar oss med stil och som absolut jumbo. 
Det gör lite ont just nu, men herregud, livet är ju så mycket mer än fotboll.

Valladolid var ju ett öppet mål från att blåsa liv i titelracet på Camp Nou, men tvingas också bekanta sig med de lägre divisionerna i höst. Cesar Arzo är bara 24 år, men blir den förste i modern tid att flyttas ner i Segunda tre år på raken (med Murcia 2007/2008, Recreativo Huelva 2008/2009 och Valladolid 2009/2010).
Vid två tillfällen har han alltså lämnat det sjunkande skeppet för att begå myteri på nästa skuta i stället och sommarens transferstory numero uno blir så klart var Arzo hamnar härnäst. Klubben i fråga kan ju redan nu sätta sig och krympa budget lagom till andradivisionen drar i gång 2011/2012.

Bild 8.png Tre är ett magiskt nummer.

Sorti med stil gjorde så klart också Guti. Halvtimmen in i matchen fick han gult kort för protest och därefter tyckte Guti att stunden var kommen för att tuppa sig lite mot Real Madrids matchdelegat Miguel Porlán Chendo.
I andra halvlek var det dags för Guti att komma in på planen också.
Rock n’ roll.

Real har gjort vad de har kunnat i år, men i kväll räckte de inte till och det är ju egentligen inte här som ligan avgörs. Clásicon kommer inte din väg särskilt ofta och när de gör det måste man hoppa på tåget. Vet man inte när tåget går kan man alltid kolla in familjeplaneringen hos Mamen och Raul.

Barcelona går inte att göra något åt i år. Nada.
99 poäng är imponerande på helt nya nivåer men känslan i mixade zonen efteråt handlade mest om en lång pust av lättnad. Nu när Peps pack väl fått smak på det finns det en risk att en säsong där man bara plockar hem ligan blir en mellansäsong.

Därmed inte sagt att inte konfettin var fin, José Pintos dotter bedårande (ni såg så klart att båda hade fläta) och Gerard Piqués hyss med Zlatan Ibrahimovic bevis på en självdistans som man sällan hittar i fotbollssammanhang norr om Segunda B.

Leo Messi har tydligen också fått tillökning (jo, jag vet, man tror att det är Bojan som sitter på hans axlar, men vem är i så fall killen bredvid Piqué?).

Bild 10.png Visca nog inte dricka mer. Foto: AS

Grattis då pojkar och håll ett öga på Dimitro Tjigrinskij i natt, han sluddrade betänkligt redan innan ni lämnade stadion.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB