Startsida / Inlägg

Det var det det

av Johanna Frändén

En final på Camp Nou ska strax avgöra om Atlético Madrid blir årets mesta titelhållare i Spanien eller om Sevilla räddar upp en högst medelmåttig säsong med lite cupglitter. 

Atlétis uruguayanske striker verkar i alla fall ha bullat upp för fest när han kommer tillbaka till Madrid.

Bild 1.png Matvrak. Foto: Twitter

FC Barcelona har firat färdigt ligatiteln och det verkar som att Leo Messi fick vara med en sväng innan han åkte hem till lugnet i Argentina. Eller, dröj lite.
(Var bara tvungen kolla så att Messi inte var en av de sju som ströks från Maradonas lista i dag. Man vet ju aldrig.)
Mino Raiola har varken Ibra eller Super Mario Balotelli i VM och jag känner på mig att vi kan få se den napolitanske holländaren i sitt esse i sommar.
David Villa har äntligen landat sitt efterlängtade kontrakt med Barça och det är hög tid för Zlatan att tänka efter hur han vill ha det. Stanna och kämpa för en startplats eller lämna för en klubb med sämre chans på Champions League? Om inte Chelsea dyker upp med Erbjudandet Erbjudandesson tror jag att Zlats blir kvar i Barcelona nästa säsong.
Men vill han vara Zlatan på riktigt ska han så klart följa med José Mourinho till Real Madrid.

Det är en säsong med blandad kompott vi lämnar bakom oss.
Vi har pratat litteratur med Pep Guardiola och Iker Casillas, konspirationsteorier med Seydou Keita, vin med Andrés Iniesta, längd med Henok Goitom, rökning och skor med Eric Abidal, munväder och minusgrader med Pedro Rodriguez, snusk med Luís Figo, laghierarkier med Dani Alves, solidaritet med spelarfacket och Real Madrids lagkaptener, pressetik med Xavi Hernandez, konst och danskjävlar med Leo Messi, uppfostran med Karim Benzema, syskonkärlek med Borja och Dani Navarro, Kodak moments med Sergio Canales, giftemål med Gonzalo Higuaín, bantning med Andrés Palop, Facebook med Carles Puyol, Gud med Kaká, bostadspolitik med Sergio Busquets, mode och humor med Gerard Piqué, måltorka med Thierry Henry, hemlängtan med Jesús Navas, sugig journalistik med Diego Armando Maradona, nya språk med Robert Pirès, hår med Guti, otursnummer med Álvaro Negredo, talang med Cristiano Ronaldo och psykologi med Esteban Granero

Avsked är jobbigt, men nu ska jag inte förhala det här längre. Det är slut nu. Jag checkar ut från Barça, och checkar in på SVT utan att passera gå. I helgen köper ni tidningen om ni vill veta hur det här året var. Egentligen.

It’s been a pleasure.
For the both of us.

Andy Alegre & yo.jpg 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB