Startsida / Inlägg

Mané muckar med Mourinho

av Johanna Frändén

José Mourinho har gjort det lite till sin pryl att bråka loss med omvärld, media och motståndare så mycket att hans lag till slut upplever att hela världen är emot dem.
Att Mou befinner sig i en kronisk trotsålder är ingen nyhet, att han den här gången dragit in en av de sina i tjafset är lite värre.

Efter att han lämnat kvar Pedro León i Spanien när resten av gänget åkt till Frankrike och där meddelat journalisterna att det ju inte direkt är Maradona eller Zidane han ditchat, drar Getafe-liraren Mané en lans för sin förre lagkamrat:
– Jag har spelat ett år med Pedro och jag kan bara säga att här påminde han visst om Maradona och Zidane, förklarar Mané.

Bild 4.png Yo, Mou? Mané här. Jo, asså, du har lite fel va. Hörs, hej!

Spansk media letar nu med ljus, lykta och kompass för att hitta orsaken till att Pedro León lämnades utanför truppen och under avdelningen ’vi har för mycket fritid’ kan vi kanske sålla in de journalister på AS som menar att det här klippet är anledningen till att Mou kickade León. Ni kan väl hojta om ni hittar något onormalt.

Det är inte bara Mané som har solidaritet på agendan den här veckan. I morgon bryter en generalstrejk ut i Spanien som innebär att hela landet kommer att gå på sparlåga.
Eftersom jag inte är född i går har jag bunkrat konservburkar, torkad frukt och djurfällar för att stå rustad för vintern när den kommer. Drar det ut på tiden kanske jag ber er att skicka hit lite ris och potatis med a-post senare i höst.
Hur fotbollsspelarna ska göra är lite oklart, men Juan Mata, vars Valencia har långtgående planer på att chocka Manchester United i Champions League i morgon, säger att han tänker spela fotboll i alla fall, strejk eller inte, och så var det med den solidariteten.

FC Barcelona har landat i Kazan, med härliga minnen från förra året, och även om Tatarstan har olika temperatur i september och mitt i vintern tar Barças ledning inga risker den här gången. 32 extra trunkar med vinterkläder har katalanerna packat med sig på flyget.
Det ska bli femton plusgrader i Kazan i morgon kväll. 

Bild 5.png Det är dumt att ta risker.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB