Startsida / Inlägg

Madrid, Mourinho and the Jos

av Johanna Frändén

Santander tog livsviktiga poäng i mötet med Almería, men fick vi äntligen ett svenskmöte i Spanien så fick vi i alla fall inga svenskmål. Kennedy Bakircioglü menade ju att Markus Rosenberg måste börja näta för att få fart på Racing men Mackan verkar inte ha tagit åt sig av den vänskapliga hinten och brände målchanser i parti och minut i går. Eller som Marca skriver i sin matchtext: ”Ett alldeles eget kapitel förtjänar Rosenberg. Svensken var lika briljant att skapa lägen som han var dålig på att sätta dem”. 
Hårda bud i Mellerud.

För egen del är jag på plats där det smäller i morgon. Inte i Mellerud då, men väl Madrid, där José Mourinho ska visa Milan att det inte är en tillfällighet att Real leder ligan, medan Robinho ska ge Bernabéu-stadion långfingret och dansa samba med Zlatan Ibrahimovic
Mou laddade med b-lagsfotboll i går och var eftermiddagens stora attraktion på Di Stéfano-arenan, även om han inte lämnade den inglasade vipläktaren när Castilla slog Conquense (hur många reservlagsarenor i Norden har förresten en privat lounge? Jag kommer på ganska exakt noll på rak arm, men rätta mig gärna om jag har fel).
Tidningen AS fotograf fick syn på Mou the man och knäppte en bild (med sin mobilkamera?) som ändå måste klassas som ofrivilligt jätterolig.

Mou magic.JPG Magic Mourinho. Lite speciell så där.

Strax dags att se portugisen kliva ner från andevärlden och höra vad han har att säga om matchen i morgon.

Redan i kväll kan dock Villarreal kliva i kapp och förbi Real Madrid i tabelltoppen om man lyckas få bukt med David Trézeguet och kompani i Hércules på bortaplan.

Men värre uppgifter kan man ha. I dag och i morgon måste till exempel Milan och Madrid hålla isär en armada av tre svenska Johannor: ReimersExpressen, GaråSvenskan och så yours truly.
Vi ska själva snart stämma av med en lunch vid Puerta del Sol i Madrids hjärta.
Ibland blir det krångligt. Då säger vi bara Ettan (Garå, age before beauty), Tvåan (Frändén, lurar i bakvattnet) och Trean (Reimers, som var sist på plats i Barcelona förra året och fick, som man gör när man är sist in i ett lag, ta det nummer som blev över).

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB