Startsida / Inlägg

Har Joan Laporta spionerat på mig?

av Johanna Frändén

Ibland funderar man ju på vad man skulle ha för treats om man var maktfullkomlig diktator i ett litet land och bestämde allt själv.
Ni vet, en snubbe som smakar av ens mat för att se att den inte är förgiftad, en brassorkester som spelar en fanfar när man går upp på morgonen och kanske ett mindre privat zoo med utrotningshotade cirkusdjur från Papa Nya Guinea. Den grejen.
Joan Laporta var dessvärre ordförande för en medlemsägd fotbollsklubb fram till i somras och när hans små extravaganser kommit i ljuset väljer alltså fotfolket i Barça att dra honom och hans styrelse inför rätta.
Laporta har använt Barcelonas jetplan för privata syften, han har lagt en halv miljon kronor på nattklubbar, middagar, parfymer (eh?) och hotellnätter, men framför allt, och det här ska jag alltid gilla honom lite för, han har wastat 25 miljoner kronor på ”säkerhet och privatdetektiver” för att spana på folk i klubben och på, tada, journalister.
Det är förstås åt skogen om man håller på Barcelona, men håll med om att den här typen av überparanoida inslag gör den moderna fotbollen lite, lite färgstarkare.
Tur att jag brukar låsa dörren om nätterna.

Jag kan bara spekulera (och gissa om jag gör det) hur mötet mellan Mino Raiola och Joan Laporta gick till när Zlatans agent lämnade förhandlingsbordet med en garanterad summa på nästan 80 miljoner kronor, mer än Sergio Busquets tjänar, för att ta sin svenska guldklimp till Katalonien.
Påminn mig att jag nästa gång jag pratar med Raiola ska kolla vad han tar för att representera mig i nästa löneförhandling med Aftonbladet.

Barcelona har ju mitt i detta en match att spela och det är en kille som har lite extra ögon på sig i kväll. David Villa har medieisolerat sig efter landslagsuppehållet. Förutom att skicka några tröjor till de instängda gruvarbetarna i Chile (Villas pappa är gruvarbetare varför han varit lite extra engagerad i chilenarnas öde) har han inte pratat med tidningarna och enligt klubben beror det på att han behöver lugn och ro inför kvällens match.
Jag förstår inte varför Barça mörkar att det bara handlar om att David Villa haft tvättvecka och varit upptagen med att hitta rätt tvättprogram för Leo Messis matchställ.

Bild 3.png Hand upp alla som säger 40 grader med liknande textilier.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB