Startsida / Inlägg

Sömnig in Santander

av Johanna Frändén

Årets första jättemöte står inför dörren och det är inte el Clásico jag talar om. När Barcelona möter Valencia på lördag är det serieledaren de tar emot på Camp Nou, men i skuggan av det spelas årets svenskmöte alla kategorier på söndag när Markus Rosenberg och Kennedy Bakircioglü tar emot Henok Goitoms Almería i Santander.
I morse tog jag morgonflyget (med betoning på ”morgon”, ska man behöva skaffa barn för att hävda sin rätt till åtta timmars sömn, eller vad?) till Santander för att kolla av vad Mackan och Kennedy egentligen tyckte om varandra när de spelade ihop i landslaget, om Rosenberg tog ett rött kort häromdagen för att få åka hem till Sverige och vad man gör i Santander när mörkret fallit.
Ni kan ju kolla runt lite i helgen så kommer det säkert en längre intervju i tidningen (jag har ännu inte status nog att få igenom en betald resa + intervju bara för att blogga om det, men fråga igen om ett par år så får vi se).

Vi möttes upp vid kasinot (och jag konstaterar att de båda läst bloggen och fattat var det händer i Santander) i en stad där de båda har betydligt lägre profil än i sina tidigare klubbar.
Kennedy:
– Det är rätt skönt i Spanien, folk är inte alls på en här, ingen som frågar om autografer eller så.
Jag (i ett lätt hybrisförsök att hitta gemensamma nämnare):
– Eller hur, jag menar, i somras jobbade jag på tv och det var en helt annan grej i Stockholm. Man kunde knappt gå utanför dörren.
Markus:
– Var du inte blond under VM?
Jag:
– Eh, jo (jag har mörknat en aning, det har jag).
Markus:
– Är det inte smartare att vara blond i Spanien, för att få intervjuer och så?
Jag:
– Alltså…
Markus:
– Jo, jag menar, det är ju lite ovanligare och så.

Markus Rosenberg har blivit småbarnsförälder och missade inte en chans att tala om hur det förändrat hans liv. På gott och ont.
Kennedy:
– När jag inte tränar så hänger jag väl i stan med min flickvän, vi sätter oss på en terrass, shoppar lite och så.
Markus:
– Vi lever så olika liv du och jag, gubben. När man har barn, förstår du…

Mackan har mest ägnat hösten åt att komma tillrätta i Santander (”det har varit lite kaos, en månad på hotell med en halvårsgammal dotter, du vet”) och inreda den nya lägenheten (”vi åkte till Ikea i Bilbao i går för att kolla på en soffa. Tio mil enkel resa och vi hittade ingen soffa. Men vi köpte massor med godis”) och förlita sig på att Kennedy har koll på läget.
Det har han. Oftast:
– En gång missade vi en halvtimme av träningen. De hade flyttat den, men de pratar så jäkla fort på spanska, så vi hade inte fattat det.

Racing Santander har haft ett hyfsat tufft primeramotstånd hittills i höst med Barcelona hemma och Valencia, Sevilla och Villarreal borta. Nu är det dags att göra det lilla rycket i tabellbotten om vi ska få en svenskhöst i Spanien utan krigsrubriker.

IMG_3824.JPG 
Det är du och jag som ska göra det, gubben.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB