Startsida / Inlägg

Julfint och julfult i Spanien

av Johanna Frändén

Snart är ett alldeles för långt jullov över och jag tänker att tagga igång lite lugnt är det bästa.

I Spanien är det ju trettondagsafton som är helgernas höjdpunkt, men även juldagarna tycks ha varit till blåtenhet hos våra vänner i la liga.
Andrés Iniesta lämnade den här lilla hälsningen från cockpit innan han åkte hem till sin hemby och passade på att tacka Spanair (eller Espanair) för att han fick sitta längst fram och kolla läget, något som uppenbarligen inte är tillåtet när FCB är ute och flyger.

Andy hann dessutom anordna en liten Facebook-tävling för sina supportrar innan jul och lägga upp rörliga bilder (klicka på lagfotot) när vinnarna fick möta Iniesta och varandra i en fotbollsmatch utanför Camp Nou

Iniesta.png Foto: Facebook. Eller ”Fayboo” som Andy säger.

Tyvärr är Andrés inte lika bra på att fota som han är på att spela boll, men man kan ändå konstatera att hans nya bil ser riktigt fly ut. För att inte tala om hans julklappströja.

I huvudstaden var Sergio Agüero på helgbesök hos vännen Maxi Rodríguez som uppenbarligen haft en juldagsbjudning med tema ”kitsch”.
Och Kun gick in för det hela med hull och hår och psykedelisk batik på tröjan och knäppte dessutom, i elfte timmen, av 2010 års bästa fotbollsfoto.
Jag kan inte bestämma mig för en sak, precis allt är roligt med den här bilden.

Skål!.png I’m dreaming of a white Christmas tree. Foto: Twitter

Men nyårstider är också tider för att blicka bakåt, som jag gjorde i tidningen i veckan, och framåt, som vi kan göra med hjälp av familjen Agüeros hemmavideo.
Benjamin har ett tillslag som inte känns normalt för ett barn som knappt kan gå, men det som verkligen skvallrar om att han kommer att nå morfar Diegos status är väl ändå att han, när han är lite trött på pappa Kuns drillande, fejkar en skada i vänster baksida lår för att vinna tid och hämta andan.
Maxat.

Atléticos
ess har annars fått en ny lagkamrat över jullovet, och när brassen Elías, som får tröjnummer nio, skulle presenteras var det inte de subtila budskapen han jobbade med.

Bild 4.png Gillar inte olika. Foto: Marca

Det var väl egentligen allt jag ville för tillfället.

Nu föreslår jag att vi firar nyår och sedan sätter oss på planet tillbaka till Spanien och tar den här vårsäsongen till nya höjder. Ut med det gamla, in med det nya.
Gott nytt år!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB