Startsida / Inlägg

Zlatan och Totti – argast på San Siro

av Johanna Frändén

Z

Barcelona pucklar på lokalrivalen med en ny femmålsshow och jag vet inte om jag ska tänka att det bara är koolt eller om det faktiskt är något lite onödigt provocerande skrytigt över det hela. 
Barcelona har nu gjort 25 mål på de senaste fem ligamatcherna, eller snittar, om ni så vill, just nu fem mål per match. Sinnes, ain’t it?
Det är klart att vi kan argumentera för att Almería hade fått svårt att hänga kvar i Premier League, att Espanyol bara ligger på Champions League-plats för att Spanien saknar ett Napoli, Juventus och Roma, men faktum kvarstår: Barça bara kör just nu. De öser som om det inte fanns någon morgondag.

Milan däremot drog lite i nödbromsen i kväll, vilket gjorde Zlatan Ibrahimovic fly förbannad och Serie A lite roligare att följa i vår.
Att Ibra stormar in i omklädningsrummet högröd i ansiktet och slipper prata med media efter matchen visar att han har en alldeles egen ställning i Milan just nu.
Clarence Seedorf klev ändå ut i mixade zonen och stannade artigt och belevat till hos varje journalistklunga och önskade oss en trevlig ledighet. Seedorf är den i laget som talat mest öppet och uppriktigt om Zlatans, ibland överilade, humör och är en av få som med sin erfarenhet och sitt alldeles förträffliga sätt att vara kan utmana Ibrahimovics status i laget just nu. Fel kille att ha en oplockad gås med, även om ett ångerfullt god jul-sms från Malmö säkert kan få saken att falla i glömska.

Roma intog San Siro och stod för en strategisk fullpott som inte lämnade några som helst frågetecken efter sig, utom möjligen: ”hur många kilo väger Adriano?”.
Formellt sett är jag ju alltså i Milano för att kolla vad Zlatan tänkte bjussa hemmapubliken på i julklapp, men AS Roma har en alldeles egen plats bakom min ena hjärtklaff sedan jag bodde i den italienska huvudstaden för ett par år sedan. Simon le Bank (som har sin plats bakom den andra om man nu har två klaffar, jag vet inget om hjärtats funktioner förutom att det slår lite hårdare när Francesco Totti stannar till inom armlängds avstånd i mixade zonen) och undertecknad konstaterade i alla fall ett par saker i kväll:
* Jérémy Menez trollar boll just nu
* Jérémy Menez är oförskämt snygg i snood

Bild 7.png Snood-AS Roma.

Totti ska, enligt min man i omklädningsrummet, ha ropat: ”God jul? För er kanske, men inte för mig” efter att ha blivit fast på bänken i dag. Han var lite gladare för ett år sedan.

Att gå hem solo från San Siro vid midnatt i minusgrader är inte någon schlager, men springer man på ett tryggt gäng fotbollsturister från Ljungby blir promenaden genast lite lättare (alla promenader som börjar med ”är det inte du som är hon med Ola?” är för övrigt bra promenader).
Tack för lånet av telefon och tobak ragazzi, och salta gärna teleräkningen en aning och skicka den till Aftonbladets ekonomiavdelning.

I morgon tar jag planet hem för att bekanta mig med ett Sverige som inte är riktigt vad det var när jag lämnade det i augusti. Jag hade tänkt ligga förhållandevis lågt med bloggandet över jul och några av mina faves verkar dessvärre resonera som jag, medan andra hänger i några dagar till.

Av 2011 önskar jag mig:
* att Barcelona och Real Madrid tappar poäng åtminstone två gånger var inför nästa Clásico.
* att Gúti sätts på ett bra tolvstegsprogram och kommer tillbaka till Spanien som andlig ledare/karismatiker i vilken form som helst. Pronto.
* att Andrés Iniestas dotter Andresita föds utan komplikationer.

I övrigt vill jag mest önska er riktigt festliga festligheter!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB