Startsida / Inlägg

En panter har landat i Madrid

av Johanna Frändén

Ja men se där.
Emmanuel Adebayor är inte fotbollsvärldens hetaste striker (de brukar av förklarliga skäl inte söka jobb i januari) men det är verkligen inte en dum lösning för ett Real Moudrid i skriande behov av en ny nummer nio. Togolesen har bara gjort ett mål på åtta ligamatcher under hösten, men känns helt klart som spelaren som kan uträtta stordåd (måldåd) i rätt klubbmiljö.
Tydligen var Manchester City enklare att övertala än Hamburg och medan Ruud Van Nistelrooy blev sittande med skägget i brevlådan kommer Emmanuel Adebayor tas emot som en frälsare i ett lag som inte är i behov av omedelbar frälsning alls, men som på sikt kanske blir och därför kände att de behövde en (lång, fysisk) kille till längst fram.
Vad Karim Benzema säger om saken är ännu okänt, men om José Mourinho tycker att spela med fransmannen är som att gå ut på jakt med en katt så tycker Marca, i den politiska korrekthetens namn, att Mourinho nu fått sig en panter att jaga med.

Skärmavbild 2011-01-25 kl. 22.01.56.png

Härligt, då kan vi andas ut och gå vidare med förvissningen att Real Madrid har alla medel för att bjuda upp till dans i ligaspurten.

Det finns två dåliga saker med att ligga däckad i feber tre dagar i rad:
1) Man har feber, det suger
2) Man riskerar att missa ett av årets snyggaste skamgrepp i fotbollsspanien

Men, redan i morgon ska Real bjuda upp till dans i cupslutspurten där Sevilla står för motståndet och ligaåttan har tydligen drabbats av en aning hybris inför mötet. Så till den grad att de lanserar en video där slutorden är ”vi kommer att se till att du blir utan titlar”. På portugisiska. Jo men.

Gregorio Manzano sa på sin presskonferens i dag att han tyckte att påhittet var lite buskul så där, José Mourinho sa ingenting. Han kom nämligen inte, utan skickade sin assisterande tränaren Aitor Karanka i stället, eftersom han inte ville elda upp stämningen mer efter videobudskapet.
En Mourinho som inte vill elda upp är en Mourinho som jag inte känner mig helt bekväm med.
Men grattis Karanka och njut av dina 15 minuter. Det är inte helt lätt att få medial istid när man jobbar strax bakom José Mourinho.

Jag känner att José Mourinhos krig alldeles för ofta börjar från den egna fronten. Det är ju egentligen när motståndarna sätter i gång först som det blir riktigt roligt.
Och herregud vad jag misstänker att Sevilla kommer att få äta upp det här. 

Almería har inte lanserat någon ”vi ska sno dig på titlarna”-video inför morgondagens cupsemi mot Barcelona. Lite lamt tycker jag.

Ja, och så har vi då fått bekräftat att Real Madrid försökte köpa Kun Agüero för 45 millar från Atlético, precis som tidningen Sport skrev häromveckan.
Har för mig att någon i kommentatorsfältet gnällde om att katalanska tidningarna aldrig haft rätt om ett enda rykte angående Madridklubbarna, men jag kan missminna mig. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB