Startsida / Inlägg

Pep Guardiola har bytt taktik

av Johanna Frändén

Det tog 33 omgångar av la liga, men i går föll Pep Guardiola till slut i den mycket frestande fällan att utmana José Mourinho verbalt.
Pep undvek ju noggrant att gå i polemik med Mou inför höstens Clásico, antagligen eftersom det fick ett ganska tråkigt resultat senast portugisen var på besök på Camp Nou, och satt igenom presskonferenserna innan 5–0-massakern med ett återhållet leende på läpparna och standardsvaret: ”Om Mourinho säger så är det hans åsikt, den får vi respektera”.

I går lät det så här i Barças pressrum om möjligheten att det blir Pedro Proença som dömer matchen på onsdag:
– Om det blir en portugis som dömer kommer Mourinho bli jätteglad. Det blev han ju förra året med Inter.
Om läget i laget:
– Vi har allt emot oss just nu, vi åker inte till Madrid under de bästa omständigheterna. Vi är de vi är och vi får konfrontera de här svårigheterna tillsammans.
Om den vildvuxna gräsmattan på Bernabéustadion:
– Vi får ta tillfället i akt och se om det vuxit ännu mer nu.

Pep-offensiv.png
Inte så pepp.

I Spanien har vinden vänt efter cupfinalen (bokstavligt talat, det blåser nordanvind i Katalonien i dag och en titt på väderleksrapporten visar att Stavanger har högre temperatur än Barcelona i dag). Barcelona fick slita mot Osasuna och dras med tre miljoner skador och helt plötsligt är Real Madrid småfavoriter att ta hem CL-avancemanget.
Real Madrids pressavdelning är mer medgörliga än någonsin och svarar på murvelmejl för glatta livet.
Det här dök nyligen upp i min inkorg från klubbens presschef, cirkus en minut efter att jag fått svar på alla mina frågor om hålltider för tisdagens presskonferenser:

”Hej igen Johanna. Jag svarade på dina frågor på engelska eftersom jag fick för mig att du mejlat oss på engelska, men jag ser nu att så inte är fallet. Jag vill be om ursäkt för det.”

Filar på ett svar as we speak.
”Det är okej för den här gången, men jag hoppas vi kan undvika den här typen av obehagliga missförstånd i fortsättningen. För alla inblandade.”
Så nånting va?

Att Real Madrid piskade Valencias rumpa i går är en ännu större bedrift när man ser hur Valencia faktiskt värmt upp inför match.
Jag är ju inte typen som sitter och Youtube-surfar på ”Primera División” + ”striptease” på kvällskvisten, men tack och lov skulle Simon le Bank aldrig missa ett tillfälle att dra iväg liknande länkar över mejlen.
Gilla olika.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB