Startsida / Inlägg

Filmtajm och fotbollsförbud för Real Madrid

av Johanna Frändén

Om José Mourinho har en tydlig plan med dubbelsemi-mötet med Barcelona så är det gissningsvis inte att målmörda dem på bortaplan.
I dag hade Mou och hans spelare filmtajm för att ladda inför matchen och Real Madrids míster hade valt den mest underhållande rulle han kunde komma på. Det blev ”Inter – Barcelona: semifinalsmötet i Champions League 2009/2010”, en film på dryga 180 minuter, som gick upp på Valdebebas efter träningen i dag.
Om ni minns något från den dubbelmatchen så är det inte Inters totalfotboll på Camp Nou, det vågar jag nästan lova.

Fram till i dag fick dock Real Madrids spelare inte tänka på Barça-matchen alls, och, om man ska tro Mundo Deportivo, inte ens prata i fotbollstermer under träningen i går. Mourinho ville nämligen att de skulle ”koppla bort och njuta av annandag påsk med sina familjer”.

Real Madrid-träning.png
Oi, passa mig bollen…eller, jag menar påskägget, ge mig det! Foto: Real Madrid

I Barcelona både pratas och tränas det fotboll och i dag fick Andrés Iniesta göra sitt bästa för att ta Pep Guardiola i försvar efter att Pep tappat greppet lite på slutet och börjat ifrågasätta domslut, hylla Real Madrids trupp som den bästa och konstatera att Real under alla omständigheter är storfavorit inför matchen på onsdag.
På en Bernabéustadion där Barcelona alltså inte förlorat på tre år.
– Jag tror inte att Guardiola letar efter ursäkter. Vi känner honom alla och jag tror inte att det är hans budskap, sa Andresito i dag.

Vi som känner Andresito fick i dag bekräftat vad bloggen redan tidigare spekulerat i, när en journalistkollega ställde den livsviktiga frågan hur Andrés har det med nattsömnen sedan Valeria flyttat in i hans liv.
– Vi har tur, hon gråter inte så mycket på nätterna som jag har hört att vissa barn gör. Men om det skulle vara så har jag ett annat rum att gå och lägga mig i, svarade Andrés så avslappnat det bara går när två män i 25-30-årsåldern pratar spädbarnsproblematik med hela världen som åhörare.

Andrés.png Vi har ett rum redo, joråsåatte.

Real Madrid har fått tillbaka både Emmanuel Adebayor och Ángel Di María, medan Barça reser till huvudstaden utan Maxwell, men med Gabi Milito och Carles Puyol.

Jag reser till huvudstaden tillsammans med Erik Nivå i morgon bitti för att springa på presskonferenser och hålla Clásicotörstiga läsare underhållna. José Mourinho har anständigheten att prata redan klockan 15 på eftermiddagen i morgon, medan Pep Guardiola förlagt sin träff med medierna till 20-snåret. Så att vi verkligen ska missa Schalke – Manchester United, alltså.
Läge att lämna ännu en presskonferensen i Madrid i protest i morgon med andra ord. 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB