Startsida / Inlägg

Bara ben på Dani Alves

av Johanna Frändén

Två livsviktiga mål av Mackan Rosenberg och Kennedy Bakircioglü mot Mallorca räddar förmodligen Racing Santander kvar i Primera nästa år. Youtube räddar mig inte i jakten på bildbevis på svenskmålen, så ni får helt enkelt tro mig när jag säger att Kennedys var en riktig frisparkspärla, något som varit hans signum under våren i Spanien.

Update: Surfproffs Fred delar med sig av detta i kommentatorsfältet. 

Men ni ser ju själva vilket litet insektsbo vi har att göra med inför de sista fyra omgångarna.

Skärmavbild 2011-05-02 kl. 01.15.30.png

Espanyol har fortfarande chansen på sista Europaplatsen, men det hindrar ju inte att de rent teoretiskt kan åka ur också. Nästan i alla fall.
Det är lite stökigt, är det inte?
Rayo Vallecano och Betis tar av allt att döma två av platserna nästa år och säkrar alltså ännu ett Madridderby samt återkomsten av det heta Sevilladerbyt som varit ett saknat inslag de senaste säsongerna.

Henok Goitoms Almería är i princip utan hopp allra längst ner i tabellen och Henok får för andra året i rad åka ner i andradivisionen. Återstår att se om han blir uppköpt av annan klubb i sommar igen. Han har i alla fall en fanclub av högsta kreativa kvalitet som tror på honom i vått och torrt.

Under det propagandakrig som vi just nu beskådar i Spanien tävlar Barça och Real Madrid om att lägga ut bästa videoklippen (säger man så fortfarande, videoklipp, det låter helt uråldrig, ni får rycka in här) på motståndarnas synder. Under dagen har flera katalanska radiokanaler i sin tur tävlat om att naila de spelare i Barcelona som Real har anmält för osportsligt uppträdande, och uppger att det rör sig om Dani Alves, Sergio Busquets, Javier Mascherano, José Manuel Pinto, Pedro och Leo Messi.

Tidningen Sport har lagt vantarna på en bild av Dani Alves ben från häromdagen i San Sebastián, och kröner artikeln med rubriken ”Skulle det här vara filmning?” och konstaterar att ”om märkena på Alves ben är påhittade, då har Barça ett bra sminkteam”. 

Skärmavbild 2011-05-02 kl. 02.04.08.png Benhård brasse. Foto: Roger Saperas

Jag kan ju spontant känna att en bild där man också ser att Dani Alves ansikte hör ihop med de här benen skulle vara ett plus, när vi ändå är ute och snacka paranoia och fejkade bildmontage.

Mundo Deportivo hävdar i en artikel, vars anslag får nordkoreanska nyhetsbyråer att verka nyanserade, att Real Madrids trupp och ledning tröttnat på honom men att José Mourinho ”mysteriskt nog” har hemmapubliken på sin sida ”för stunden”.
Mundo Deportivo menar att flera av de banderoller med positiva Mou-budskap, typ ”Vi är med dig Mou” och ”Bernabéustadion dör med dig Mourinho” fanns på plats på stadion långt innan supportrar släpptes in i lördags av den enkla anledningen att klubben tillverkat dem själv.
Det är en rätt saftig anklagelse, det får man ge dem.

Om ni också legat sömnlösa och funderat på vad som krävs för att ta det där sista steget för att blir en äkta pingpongvirtuos så vet Leo Messi. Han har varit i Kina och övat.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB