Startsida / Inlägg

José Mourinho tar på sig hela skulden

av Johanna Frändén

Jag vet inte när Barcelona och Real Madrid senast fick stryk i samma omgång i ligan, men det var inte den här säsongen och inte förra i alla fall.
Det var smått obegripligt att Peps pack inte slog in matchbollen med en hård smash, men kanske ännu mer förvånande att José Mourinho, mannen som aldrig torskar på hemmaplan, på slutet börjat göra just det.
Till skillnad från förlusten mot Barça senast när Mou själv menade att han hade ”noll ansvar”, hade han en tung monolog med sig själv på presskonferensen efter matchen mot Zaragoza i går där han körde en ’mea culpa’ och tog på sig varenda liten del av skulden.
– I dag var det tränaren som inte var kapabel att motivera sina spelare, säger Mou, som också fick konfronteras med kritiken han hostat ut till bland annat Manolo Preciado i Sporting Gijón, för att inte ställa upp bästa lag mot Barça.
– Jag förstår att andra tränare blir upprörda. Men mitt samvete är rent, för jag ville inte alls ge bort några poäng. Om de andra kritiserar mig får jag acceptera och det och hålla tyst. Jag förstår att de andra tränarna är upprörda, säger Mou.

Skärmavbild 2011-05-01 kl. 13.24.04.png

Hur tror ni Iker Casillas nattsömn varit förresten?
 
När han slår upp tidningarna i dag får han veta att Franck De Bleeckere dömer tisdagens match mot Barcelona på Camp Nou. Belgaren är en (i den ganska respektabla massan) domare som Mourinho har svårt för, eftersom han är en (i den också rätt imponerande gruppen) domare som skickat ut en Mou-spelare i en viktig match. De Bleeckere dömde Barça – Inter i CL-semin förra året och satte Thiago Motta på botbänken, något som Mourinho löste ändå. Jag vill påstå att Mourinho tuggat så mycket domarkonspirationer och tio-mot-elva-spel på slutet att han nästan vaccinerat sig för en utvisning på tisdag.

Sandro Rosell och Florentino Pérez må ha några Uefa-anmälningar hängande över sina klubbar, anmälda av just konkurrenten, men det är inget som hindrar de två klubbpresidenterna att äta den sedvanliga före-match-lunchen på tisdag.
– Man måste skilja på institutioner och personer. Jag vill att vi ska vara civiliserade, säger Rosell.

Kun Agüero håller på att skjuta Atlético Madrid tillbaka in i CL-luften och efter det overkligt viktiga målet mot Deportivo i går har Kicki Flores börjat smådrömma, om än med några kloka förbehåll.
– Det här är ett lag som ska spela i Europa. Men det är inget lag för matematiska uträkningar, eftersom vi aldrig får det resultat som vi tänker oss, säger Kicki F i årets kanske mest klarsynta fotbollsanalys i Spanien alla kategorier.
Vill han ändå ha lite mattehjälp är jag inte sämre än att jag kan rycka in. Atléti ligger exakt fem poäng efter Villarreal på den sista och enda kvalplatsen till Champions League och då har den gula ubåten en match mindre spelad. Kun har fyra omgångar på sig att uträtta underverk och kicka ner Giuseppe Rossi, som han delar fjärdeplatsen i skytteligan med på 17 strutar, från vad som såg ut att vara en stensäker fjärdeplats i tabellen.

Men nu ska jag verkligen inte störa i förstamaj-firandet mer. Skandera några slagord för mig så springer jag ner på stranden i ett sommarvarmt Barcelona och laddar för årets sista stora uppgörelse i Spanien. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB