Startsida / Inlägg

Barça hade bråttom till Shakira

av Johanna Frändén

Det är bara två veckor sedan det var firande senast här på Camp Nou, men det är inte direkt så att Barçaanhängarna är trötta på det. Jag har aldrig sett så mycket folk på och runt arenan som i kväll, utöver de 100 000 som trängt in sig på sittplats stod säkert 20 000 lottlösa utanför och misströstade.

bild.JPG

Det var lite mer städat i dag är vid CL-triumfen för två år sedan, när Leo Messi hade halsat en häxblandning och även Andrés Iniesta var glaare än vanligt.

Skärmavbild 2011-05-29 kl. 21.48.22.png Skål.

Leo Messi var i form ändå, kanske för att han vann sin tredje CL-titel i går, men antagligen snarare för att han fått emotta ett grattis-sms av självaste Spike Lee. Jodå, den amerikanske filmregissören, som var på Wembley i går, är ett Messi-fan och fick via sin vän Thierry Henry tag på numret till den lille store argentinaren i går kväll.
Mest teater på planen stod förstås Dani Alves för, som gjorde entré med en mycket lyckad moonwalk.

Skärmavbild 2011-05-29 kl. 21.47.45.png

Det mest fascinerande med firarfester är ju annars som vanligt spelarkidsen, när de får tag på varsin boll på innerplan
Jag ska inte trötta ut er med ”vem är sötast”-bilder (Eric Abidals tre döttrar i hård kunkurrens med José Manuel Pintos dotter + Bojan) men jag hoppas att ni följde en stream vettig nog för att kunna konstatera att de här ungarna är små bollbarn utöver det vanliga. Jag vågar säga att vi i kväll hade att göra med Kataloniens absolut mest talangfulla två-, tre- och fyraåringar på Camp Nou. Och antagligen ungefär halva startelvan som tar hem Champions League 2033

Firandet i dag var ganska kort, och man förstår ju varför.
– Vi dopar oss inte, vi filmar inte och vi köper inte domare. Vi spelar bara fotboll. Vi ses på Shakirakonserten, skrek Gerard Piqué i sitt tacktal innan han och lagkamraterna rusade i väg till Montjuïc för att kolla in Piqués pingla.
Det är ju där man borde vara i kväll, konstaterade jag och min vän l’Équipes utsände tidigare i dag.
– Jag drar iväg ett sms till Seydou, kanske har han två biljetter över, funderade l’Équipes utsände.
Vi väntar fortfarande på svar där.

Ni behöver inte längre vänta på svar i tippartävlingen jag utlyste här i går.
Vi fick en rätt ställd prognos och jag gratulerar Alvaro Roman

Skärmavbild 2011-05-29 kl. 21.54.12.png

som var ensam om att förutspå slutresultatet i går. Gosedjur och kram kommer på posten.

Och jag då? Jag tänker att jag under två år fått punktmarkera ett lag som vi om trettio år kanske håller som det bästa genom alla tider och en liga som är så sprängfull av fotbollskvalité att man blir lite matt bara av tanken. Så jag får väl passa på att tacka Aftonbladet, Leo Messi och Barças presschef Txemi Teres för ett helt knippe totalt oförglömliga minnen.

Och så er, herregud, vad hade jag gjort utan Sveriges fyndigaste, störigaste, kunnigaste och mest trogna bloggläsare? Hade jag varit typen som skriver ut hjärtan i löpande text hade det kommit ett nu.
Det hade sett ut så här ungefär <3.

Nu tänkte jag gå på en overkligt lång semester och därefter vet ingen vad som händer, men det är väl inte helt omöjligt att vi springer på varandra under liknande omständigheter någon gång tidig höst.

Ta hand om er.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB