Startsida / Inlägg

Fullt av fejkade sillisar i Spanien

av Johanna Frändén

I de nya digitala tiderna kan vad som helst hända. Och är det inte på riktigt så verkar det i alla fall så för några minuter. Marcelo Bielsa, ”El Loco” som bossade över Chile under förra sommarens VM-slutspel i Sydafrika, tog tidigare i dag över Real Sociedad inför nästa säsong, och baskerna jublade – för en stund.

Skärmavbild 2011-05-25 kl. 15.05.20.png

Men bomben var ett verk av en hacker och spanska silly season får ta ett steg tillbaka, hämta andan, och börja om.

”Fejk-sillisar” är ju redan ett ganska vanligt förekommande inslag i vardagen för dagens fotbollsstjärnor, men nu har uttrycket fått en helt ny innebörd.

Kun Agüeros meddelande på sin egen hemsida i går var inte ett sådant, men Atléticos president Enrique Cerezo gick snabbt ut och sa att här förhandlas inte med några andra klubbar innan jag får säga mitt. 
– Om Real Madrid skulle betala utköpsklausulen på 45 miljoner euro som finns för Kun ser jag det som en ”aggression”, säger Cerezo och hänvisar till ett gentlemen’s agreement klubbarna emellan.
Cerezo säger att Agüeros meddelande på hemsidan kom som en total överraskning. Det verkar han ganska ensam om att tycka.

Sergio själv verkar ha bestämt sig och sa i dag när han landade i Argentina för semester och lite landslagsspel att Real ”är en möjlighet” och hans Atlético-lagkamrat Tomas Ujfalusi säger i en intervju med Sportitalia i dag:
– Kun har sagt att han vill till Real Madrid. Det kommer att bli komplicerat med rivaliteten, men han vill till en större klubb och det berättade han för oss redan för tre, fyra månader sedan.

Skärmavbild 2011-05-25 kl. 16.06.54.png Talar ur skägget. Foto: Marca.

Den enda som inte sagt något är Real själva, som enligt spanska medier inte har några särskilda planer på att begagna sig av Agüeros tjänster nästa år.
Det här kan bli ett ganska smutsig men underhållande realtidsdrama, det tror jag vi kan slå fast, själv köper jag popcorn och sätter mig en bit bak i salongen för att se upplösningen.

Det tog inte ett dygn från att jag spekulerade i David De Geas avsked från Atlético, tills saken var verklighet.
Kun är redan halvvägs borta.
Nu är det upp till den här tjommen att hitta en ny klubb också, och så kan Kicki Flores börja försäsongsträna för att själv ta en plats i startelvan.
Om han nu är kvar i höst.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB