Startsida / Inlägg

Möte med den nye David Villa

av Johanna Frändén

Att Kun Agüero byter klubb i sommar är ingen överraskning. Det förvånande är väl att han säger det så loud and clear själv.
– Supportrarna har min eviga tacksamhet. Jag försöker varken vara speciell eller politiskt korrekt, men mitt enda sätt är att prata från hjärtat och säga vad jag tycker, förklarar Benjamins farsa på sin hemsida.

Och jag tänker att det var ju fan att man inte fick fråga om det för två månader sedan när man ändå hade Kun på en stol framför sig och då han själv intygade att en av fördelarna med att spela i Atlético Madrid är att få bära en av världens vackraste tröjor, vilket verkligen inte är fallet när Kun är privat.

Skärmavbild 2011-05-24 kl. 02.43.07.png

Jag säger som jag sa för några inlägg sedan: Vad blir Atlético Madrid utan Kun och Diego Forlán som av allt att döma tar sitt pick och pack och drar snart (redan i detta nu sitter han och spelar poker med Simon Le Bank på Åland)?
Svar: Ett mittenlag i la liga.
Fråga två: Vad är Atlético Madrid just nu?
Svar: Ett mittenlag i la liga.
Lätt att glömma det.

Dessutom är David De Gea en uppvaktad målvakt och då menar jag inte bara på planen (det är man per definition i Altéti eftersom de har en förkärlek för att släppa in ganska mycket mål).
Vi vet inte vilka ess klubbens president Enrique Cerezo sitter med i rockärmen, men det är två av världens bästa anfallsspelare han ska ersätta i sommar. Minst. Och det är inte världens mest stabila klubb han kan locka med direkt. 

Barcelona höll öppet hus i dag och trots att man hade hela dagen på sig valde man att skicka ut spelarna i mixade zonen på Camp Nou klockan 21 på kvällen.
Det är spanska journalister vana vid, ni vet att de knappt gnuggat siestagruset ur ögonen då, men i England är det andra bullar och Alex Ferguson kliver upp på presskonferenspodiet klockan 9 i morgon bitti i Manchester. Det är traumatiskt tidigt för alla i det här landet inklusive undertecknad och ännu mer så för spanska tidningar som helt enkelt var tvungna att skicka förstauppställningen till de brittiska öarna redan i dag, för att få ihop det rent logistiskt.

Vi som var kvar i Barcelona fick prata askmoln och djupledslöpningar med Andrés Iniesta, Pedro och David Villa och det mest intressanta med det var några karaktärsspaningar av mer estetisk natur.
Pedro Pedrito har till exempel rättat till sin tidigare ganska vildvuxna tandrad (nej, jag kunde inte med att trycka upp min mobilkamera och ta en bild) och David Villa har odlat ny ansiktsbehåring (ja, jag skulle riskera mig att bli utkastad och bannlyst för all framtid på Campe Nou för att få leverera bildbevisen först till er).
El Guaje har ju hållit pipskäggets fana högt i Spanien och någonstans hade han vaggat in mig i tron att han vaknar med en liten triangel på haken och no more utan att göra något särskilt åt det.
Men nej.
Det har hänt något på den asturiska överläppen.

bild.jpg 
Nej, men jag vaknade väl en dag och kände för en make over. Inga konstigheter.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB