Startsida / Inlägg

Ska Barça tvingas ta bussen igen?

av Johanna Frändén

Iván de la Peña tvingades till ett tårfyllt avsked från Espanyol, det främlingsfientliga PxC fick flera mandat i kommunfullmäktige runt om i Katalonien och tusentals culés med CL-finalbiljett kan tvingas se lördagens match hemma.

Nej, det var ingen bra helg i Barcelona och även om de två första sakerna inte var någon jättechock så kan man tycka att Askmolnet anno 2011 kunde haft den goda smaken att vänta en vecka i alla fall.
Nu varnar experter för att Spanien redan på torsdag kan innefattas av det flygförbud som råder i nordligaste Europa – och att det kan ställa till det rejält för Kataloniens kronjuveler.
Sist det begav sig fick Barça ta bussen till Italien, en resa som tog på krafterna för Peps pack som kom hem med ett kämpigt 1–3-resultat, som de aldrig lyckades vända på hemmaplan.
Nu står över 30 000 förväntansfulla supportrar med biljett och weekendresa till London redan betald och håller andan inför ett Barçadrama där de inte ens kan sätta sin tilltro till Leo Messi

I Galicien, en av Spaniens andra mer hårdföra autonoma regioner, rök La Coruña från fotbollsfinrummen och Miguel Ángel Lotina har redan sagt tack och hej sedan det stod klart att Deportivos får packa kappsäcken och flytta ner till Segunda i höst. Lyckönskningarna till Juan Valerón och de andra har svämmat in från hela fotbollsspanien och det verkar som att laget som vann ligan så sent som 2000 inte har några fiender alls i la liga.
– Varken spelarna eller publiken förtjänar att åka ur, det är ologiskt att behöva göra det med 43 poäng, sa en dyster Lotina, som själv tog på sig hela (det ologiska) ansvaret.

Skärmavbild 2011-05-23 kl. 01.55.34.png 

Visst är det frestande att säga att Depor ”hör hemma” i förstadivisionen, men årets totala magplask finns det inga ursäkter för och vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande och ett snart återseende. För, vad fan, Deportivo hör ju ändå hemma i förstadivisionen.
Veckans guldstjärna går till supportrarna på Riazonstadion som stannade kvar i en timme efter förlusten mot Valencia och blandade tårarna med applåder och sångstöd för klubben.

Men om vi ska knyta ihop den här säcken med sångstöd och åka tillbaka till Barcelona, där vi kommer att befinna oss ganska frekvent den kommande veckan, så har Barçafansen i alla fall ett glädjeämne att fokusera på den närmaste tiden.

Skärmavbild 2011-05-23 kl. 02.35.22.png

Waka waka. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB