Startsida / Inlägg

Grupp H har inte börjat än

av Johanna Frändén

Ja, dåskavise. Då kastar vi det blogginlägget i papperskorgen och börjar om från början, ackompanjerade av mina italienska bänkkamraters ”due-duuuue!”-skrikfest, som påminner om när Mattias Jonson slog in en sen kvittering på Danmark EM-sommaren 2004, även om tonläget är betydligt gladare från spaggarnas håll den här gången.

Jag vet inte vad Barcelona pysslade med i början av den här matchen, annat än att Sergio Busquets såg ut att fundera på om han glömt stänga av spisen och Javier Mascherano om han verkligen kommit ihåg att lämna barnen på dagis. Eller nattis.
Max Allegri gjorde vad han borde; utnyttjade den tillfälliga sinnesförvirringen, och sa till Pato att göra som Forrest Gump: springa. 0–1 var det bästa som kunde hända den här matchen, men för Milans del såg målet helt enkelt ut att komma för tidigt. Barça hann bara vrida upp frustrationsnivån ett snäpp efter Leo Messis stolpboll innan de fick vad sökte.
Att David Villa kan slå frisparkar både när han är i form och inte är egentligen ingen hemlighet, problemet i Barcelona är att det ofta tar ett tag innan det är hans tur i rangordningen.

Milan hade så klart inte ambitionen att föra den här matchen och upplägget i övrigt var gissningsvis i enlighet med både Peps och Max taktikpärmar. (På katalanska blir ”Peps och Max” för övrigt ”Peps i Max” om ni undrar eller bara har riktnummer 031. Å andra sidan är det ju Pep Guardiola och inte Peps Persson som tränar de blågrauna, så jag vet inte vad jag dillar om exakt.)
Sen gjorde Thiago Silva, mittbacken som Barcelona saknar, det hela till ett alldeles karaktäristiskt italienskt drama och ja, Barcelona kan inte skylla på någon här. Antingen tappar Barcelona normalt sett aldrig koncentrationen eller så blir de bara aldrig straffade för det annars, jag kan inte bestämma mig riktigt.

Il calcio ändå. Det är grejer det. Tyvärr alldeles för sällan these days, men det spelar onekligen mindre roll i kväll.

2–2 är Barcelonas vanligaste resultat så här långt in på tävlingssäsongen och varför ska Pep Guardiola alldeles strax få förklara för oss. 

Nå. Bate och Pilsnerlaget spelade oavgjort i Tjeckien och att vi såg ettan och tvåan i Grupp HCamp Nou i kväll behöver vi inte älta vidare om, va? Vi får helt enkelt konstatera att den här turneringen står och stampar ungefär där den var i går för samtliga fyra inblandade. Grupp H har rent matematiskt alltså i princip inte börjat än.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB