Startsida / Inlägg

Grishuvudet är redan kastat på Camp Nou

av Johanna Frändén

30 procent av supportrarna tycker det är överspelat, 40 procent är upprörda över det han sagt om Pep Guardiola, övriga 30 procent tycker att Zlatan var en bra anfallare.

En kollega på Mundo Deportivo gjorde en empiriskexakt prognos över Zlatan Ibrahimovics välkomnande på Camp Nou i morgon, innan den tunga skadenyheten trillade ner i Italien i dag.
Nu får vi aldrig veta hur el barcelonismo skulle ta emot Ibra, men tror vi att det skulle röra sig om någon form av Figo-feber så tror vi fel. Zlatan gjorde en fullt godkänd säsong i Spanien, sedan började han bråka med sin tränare och sedan lämnade han Katalonien. Därefter har Barcelona haft fullt upp att vinna ligan, spela ut Manchester United i Champions League-finalen och bygga vidare på kom-så-kramas-vi-myten om sig själva. Det har blickats väldigt lite bakåt och levts väldigt mycket i nuet och även om Ibras icke-återkomst var ett av dagens samtalsämnen smällde Mark Van Bommels dito ännu högre.
Van Bommel gjorde saker med Andrés Iniesta i VM-finalen förra året som jag av princip inte länkar till, men väntar ni på busvisslingar på Camp Nou kan nog holländaren ändå fylla vårt Z-tomrum.

Efter Milans första presskommuniké som gjorde gällande att Zlatan lider av en ”lindrig muskelskada” gick konspirationsteoretikerna i Katalonien i spinn (de har en viss historiskt nedärvd vana vid den typen av resonemang, be mig inte utveckla det) och mitt spanska twitterflöde fylldes av mer än övertydliga spekulationer om att Ibrahimovic helt enkelt inte pallar trycket.
Jag vill ju tro att han gör det.
Jag vet å andra sidan att vissa jobbsituationer är så fulla av förväntningar och avgrundsdjupa fällor att man gärna lämnar jobbet till någon annan. Det är väl därför Simon le Bank sitter och skriver morgondagens tidningskrönika mitt emot mig.

Nämenförfan, nu tar vi ett chill pill, jag skojar bara.

Men Milans presstab tog sig samman, förklarade att Zlatans ljumsk/lårproblem var värre än befarat, och därefter finns inte särskilt mycket att tillägga. Zlatan Ibrahimovic saknas i morgon, han reste inte ens med till Barcelona, vilket man kan tycka vad man vill om, och när Max Allegri ställer ut Pato, Boateng och möjligen också Cassano på planen i morgon får han be en bön att Barcelonas dåliga form från Real Sociedad-mötet håller i sig.

Själv gör jag mitt yttersta för att inte känna mig, ja ni fattar.

Nobbad.png

Andrés Iniesta får be att benknäckarna står honom bi och att vi oavsett får en genomkörare av europeisk toppklass.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB