Startsida / Inlägg

Dagens sämsta bortförklaring i Madrid

av Johanna Frändén

Klassikern är bara ett par hjärtslag bort och då väljer José Mourinho det han gör bäst: att vara tyst.
Under hela uppladdningssträckan till el Clásico har Reals mister valt den tysta vägen och det är ju inte så vi känner honom. Just därför är det så smart att kasta ut Aitor Karanka för att prata med murvlarna, Mous andreman är inte direkt någon snackepåse han heller, och sprida lite lagom oro i motståndarlägret.

Skärmavbild 2011-12-09 kl. 16.20.10.png
Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

Om Mourinho däremot väljer den tyska vägen är mer osäkert. Från Madrid spekuleras det i att Mesut Özil, som inte är i sitt livs bästa form direkt, bänkas i morgon, medan Fabio Coentrão får leka mittfältstrivote med Xabi Alonso och Sami Khedira. Att Karim Benzema startar kännas allt mer självklart, vilket skulle kunna vara ett ganska bra tecken på att Mou gör tvärtom och startar med Gonzalo Higuaín.
Pep G håller inte presskonferens förrän i kväll, men lär mest stångas med tanken hur han ska få in Alexis Sánchez i sin startelva. Jag föreslår långt fram på en position som blir över när Leo Messi valt sin och Cesc Fàbregas lagt sig strax bakom. Då måste han peta David Villa, och här har vi dagens moment 22.

Priset för dagens sämsta bortförklaring går utan någon större konkurrens till Real Madrid C-spelaren Fran Sol, som twittrade i väg att flera i klubbens ungdomslag är besvikna på att José Mourinho tog med sig landsmannen och ungdomslösftet Mendes till Amsterdam i veckan Champions League, och förklarar att ”vi ser det som att han favoriserar Mendes och det stör oss”.
Eventuellt är det inte det bästa sättet att vinna Mourinhos gunst i framtiden, och möjligen var det något Fran Sol insåg några timmar senare när han försökte släta över det hela genom att hänga ut en kompis i stället och twittrade: ”Ledsen över det som hände, det var min kompis #ismael som snodde min mobil och skrev så där eftersom HAN störs av det hela. Jag har inget lösenord på min telefon, och då blev det så här”.

Det är lite lugnare uppladdning inför jättematchen nu jämfört med vårens totala kalabalik, där det kändes som ett andra inbördeskrig låg och lurade runt hörnet. Men ja, det är ju inte så att Mundo Deportivo inte räknar ner med dagar, timmar, minuter och sekunder till matchen. 

Skärmavbild 2011-12-09 kl. 15.55.15.png 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB