Startsida / Inlägg

Viktigt meddelande till FC Barcelona

av Johanna Frändén

Lystring, spelare och supportrar till Barça: Fotbollsmatcher vinner man inte på bollinnehav. Aldrig. Inte nån gång. 
Det finns inga ”moraliska” segrare i den internationella fotbollen. Hundra skott på mål kan aldrig väga upp för ett mål i baken. 

Hade det varit så hade FC Barcelona inte förlorat en match sedan den här snubben tog båten från Holland till Spanien (vadådå, det finns ju massor med kanaler i Amsterdam, nån måste väl rinna ut i Medelhavet?) 1988 och började styra upp saker och ting.

I övrigt gjorde Barcelona förstås precis vad de kunde för att ta med sig ett bortamål hem till Katalonien. I kväll gick det inte, och utöver ett par träkänningar hade faktiskt inte Barcelona så där sinnessjukt många jättelägen. Man får ju inte det borta mot Chelsea. Didier Drogba däremot fick via någon sorts poetisk rättvisa bli hjälte mot laget som han troligtvis ville slå mest av alla i kväll.
Enligt de flesta tidningarna i Spanien borde Andrés Iniesta haft en straff när Tim Cahill ramlade ner honom i straffområdet, men kan ni historien så vet ni varför de inte ropar särskilt högt på den saken.

Kvällens bästa bad boy moment var ju ändå när John Terry först trampade på Carles Puyols hand och sedan kramade om den en gång till.

Nu har vi ett läge där båda returmatcherna lever vilt (ärad vare Gud i höjden) och där vi inte får bli förvånade om vi blir helt utan spansk inblandning i Champions League-finalen.

Men vad som än händer har vi ett helspanskt Clásico på lördag. Det kan bli sista gången Real och Barça möts i år. Med varsin CL-förlust i bagaget håller jag Barcelona som svag favorit i kraft av hemmaplan, men låt mig suga lite på mitt tips innan jag sväljer helt. 

Skärmavbild 2012-04-19 kl. 01.09.59.png

Grattis mitt i oflytet till Alexis Sánchez som i dag blev förste chilenske spelare att spela en semifinal i Champions League. Hipp hipp hurra.

Och så en varning om det var någon på bloggen som bröt sig in i Real Madrids omklädningsrum på Allianz Arena i München i går och snodde Crille Ronaldos, Karim Benzema och Mesut Özils skor; den tyska polisen kammar just nu nätet på auktionssajter där dyrgriparna kan tänkas säljas.
Var diskreta.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB