Startsida / Inlägg

Rosa mobilisering på Parc des princes i kväll

av Johanna Frändén

Det är en riktig stormatch vi har framför oss i Paris i kväll och hela tre personer från den rosa redaktionen finns, på ett eller annat sätt på plats på Parc des princes, Petra Thorén på läktaren med nästa generations sportmurvlar, Simon le Bank på pressläktaren för att ”hämta kaffe och ge fotmassage” till undertecknad, som gör sin sista match för höstsäsongen.
Sista match någonsin kan man ju ana, med tanke på att jorden uppenbarligen ska gå under på fredag.
Vilket ger mig ett bra tillfälle att tipsa de av er som pratar franska om en av de roligaste Zlatan-sajterna jag har hittat på the world wide web.
Le Zlatanisme samlar påhittade Zlatan-citat, och är det något fransmännen är bra på så är det att sätta fyndiga ord i svenskens mun.
”Jorden kommer inte gå under 2012. Zlatan har skrivit kontrakt till 2015” hävdar zlatanisterna, som fått 150 000 följare på sin sajt.

I kväll kan möjligen Lyons herravälde ta slut, det är det, om ni vill, det nya och det gamla Ligue 1 som möts, och det ska bli ett nöje att se vem som tar tag i taktpinnen på Parc des princes.

Carlo Ancelotti var i fin form i går och då har jag ändå utelämnat det roligaste från hans presskonferens, som han inledde en kvart efter utsatt tid med orden: ”Ledsen. Sen. Trafik.”
Det måste ändå vara ens mål i livet att kunna kommunicera så kärnfullt på franska och ändå få hela världen att lyssna.

En av mina italienska kolleger ville fiska fram lite Marco Verratti-info till sin hemmapublik och frågade Ancelotti om kvällens match inte är idealisk för en mittfältsspringare som Verratti.
Carlo Ancelotti:
Ja.
Italiensk kollega:
Är han i startelvan?
Carlo:
Nej.
Fransk kollega på l’Équipe:
Kanske inte är en så idealisk match för honom då?
Carlo Ancelotti, (ägd):
Han kommer att vara med i matchen.

I övrigt fick Carlo frågan om hans relation med sportchef Leonardo var densamma nu som för ett år sedan, eller om den ändrats.
– Den är inte densamma. Han är skyldig mig en middag sedan förra året och vår relation kommer inte bli vad den var innan han bjuder tillbaka.

Carletto ändå. En kool katt.

Mindre koola är PSG:s supportrar sedan bilder på PSG:s nya tänkta logga läckt ut. Qatar-styret vill uppenbarligen flytta fokus från rötterna i Saint-Germain-en-Laye och flytta in klubben till Paris och skrota Ludvig XIV:s vagga i klubbmärket och det vore väl okej, så länge man inte skrotat den klassiska parisiska mörkblå färgen mot en ljusare variant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eller som en fransman i min absoluta närhet uttryckte saken:

– Det är ju Marseilles färger för i helvete!
Story to be continued. Trevlig match och trevliga fester och trevlig sista vecka på jorden om nu Zlatans kontrakt inte räddar oss.
It’s been a ball.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB