Startsida / Inlägg

En diss som heter duga

av Johanna Frändén

Få saker gör mig så glad i fotbollssammanhang som när smålag spelar bra i cuperna.
För att det är roligt och rättvist, förstås, men mest för att jag uppskattar en riktigt bra planstormning.
Så här såg det ut (två minuter in i klippet och jag vet, killen borde tagit av hela linsskyddet på sin kamera) när Rennes kickade ut regerande franska mästarna ur ligacupen och fick kollektivt glädjefnatt, och där Yann M’vila gick på moln (möjligen gick han ut också) och där tränaren Frédéric Antonetti inte nog kunde poängtera hur mycket han gillar sitt Rennes:
– Jag har sagt det redan, det här är den klubb jag njutit mest av att träna. Jag är nöjd med alla, från planskötare till aktieägare.

Nu får man möta Saint Etienne i ligacupfinal efter att Sainté slog ut Lille i ett sanslöst spännande straffavgörande (7–6 till hemmalaget) i tisdags och publiken gjorde lidandet kort med sina gröna hjältar precis efter avgörandet (minns att man först slog ut PSG här på straffar i turneringen för nån månad sedan).
Bloggkompisen Pierre-Emerick Aubameyang gjorde ett av målen och vägrade släppa matchbollen efteråt. Senast han tog med sig en boll hem var efter sitt första hattrick i klubben förra året.
– Den här gången är det bara för att det är så fin…den är knallorange, myste  Aubame efter matchen, och vet man något alls om PEA vet man att det inte är några som helst konstigheter.

Den 20 april möts de två lagen på Stade de France, där Saint Etienne har chans på sin första titel på 32 år medan Rennes till dags dato gått 42 år utan att vinna något.

I dag har jag fört en alldeles fantastisk twitterdiskussion med mina följare om fotbollströjor och nummerestetik, efter att det står klart att Zlatan Ibrahimovic får ärva nummer tio av Nenê i PSG.
Om jag är sen att svara på kommentarer på bloggen, finns jag nästan alltid på twitter. Även på franska om ni känner er mer lagda åt det hållet.

En som är ganska dålig på franska men ganska bra på fotboll är Marseilles finest Joey Barton. Riktigt bra är han på tjuvnyp och så här lät det när Joey Boy höll hov (presskonferens) och fick en fråga om lagkamraten André-Pierre Gignac i dag:
– Jag tror att han är lite knäpp, men hans musiksmak är värdelös…Senast fick han mig att lyssna på nån korsikansk musik som han sa var jättebra. Som engelsman kunde jag inte hålla med. Kanske att det är bra musik på Korsika, eller i Gignacs husvagn, men inte hos mig. Häromdagen var det Katy Perry. En stor kille som han som lyssnar på Katy Perry….jag har inget mer att tillägg.

Ja, nej, vem har nåt mer att tillägga?
Kanske i hans husvagn.
Det är lite för jävla briljant ändå.

Så här såg det ut live.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB