Startsida / Inlägg

Tillbaka till brottsplatsen

av Johanna Frändén

En vecka i alperna tog slut och kommer aldrig åter och jag hann bara nudda den parisiska marken med ena foten innan jag bytte berg mot playa och Costa Brava.

Jag är, med andra ord, tillbaka i mitt gamla grymma Barcelona. Den professionella ursäkten för att leva loppan här i några dagar är att ta tempen på en klubb som uppenbarligen levde i förnekelse under hösten, men som under våren blivit påmind om min frånvaro och gjort sina sämsta stormatcher i den moderna historien (den moderna historien börjar 2008 för er som inte visste).

Om Zlatan Ibrahimovics beslut har något med min att göra låter jag vara osagt, men den långe svensken ska också ha beviljats några dagars ledighet och tycktes länge ha checkat ut från den franska huvudstaden, men se den informationen i franska Le Parisien tycks ha kommit på skam i dag då Zlatan ska ha synts på träningen på Camp des Loges. Det är oklart om Ibrahimovic drar iväg i dag istället, vilket innebär att han inte kommer att se sin klubb ta sig till kvartsfinal i Champions League i morgon från läktarplats, eller om Le Parisien bara är felinformerade.Vi som tyckte att Zlatans röda mot Valencia senast var i hårdaste laget fick ännu mera på moppo när Uefa beslutade att dessutom förlänga avstängning till första mötet i kvartsfinalen om det blir en sådan för fransoserna. Hade det funnits någon rättvisa i den här världen hade väl ett kliv i ansiktet ändå givit värre repressalier än ett oförsiktigt, men på inga sätt livshotande, feltramp i matchens slutminuter (och där hälsar vi tyckartrollen i kommentarsfältet välkomna tillbaka, allt bra med er?).

Jag kommer säkert att plocka upp några PSG-bollar i veckan, men det är Wegerup som håller i trådarna på plats på Parc des princes (hon har släppt ett nytt Zlatan-avsnitt också)

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/fotboll/tvz/article16293781.ab

medan jag chillar i Katalonien, men jag måste ändå delge er veckans bästa Zlatanläsning, och den har ni här.

Det är utmärkte Simon Kuper som gjort vad man inte trodde var möjligt längre; han har gjort en angelägen spaning om nationalitet, utanförskap och identitetsskapande i David Lagercranz Ibra-bio och hittat förbluffande likheter med en 60-talsklassisker.

PSG gjorde en rakt igenom bedrövlig insats mot Reims i helgen, ett klassiskt fall av Champions League-sjukan får man anta, men i morgon ska de trots (eller kanske med hjälp av) det ta och kicka ut årets första prestigemotstånd i europaspelet.
Och ni vet vad som gäller: ett tidigt Valencia-mål och vi kan få en mycket svettig andra halvlek i Paris. Mumma.

PSG har verkligen gjort sitt bästa för att jobba upp spänningen till morgondagens match. Som om det inte räckte med att Zlatan och Marco Verratti är borta från spel (double bugger) saknas också Jerry Ménez till matchen i morgon. Tripple bugger.
Och som lax på löken hotas Leonardo av sparken efter att Nasser al-Khelaïfi och Qatar-gänget tröttnat lite på brassens olika utspel under vintern.
Oh, the drama.
Och ja, jag är bekant med det faktum att den här bloggen bjuder på tretusen typsnitt samtidigt. Vi är inte vänner just nu, vad mer kan jag säga?Leo
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB