Startsida / Inlägg

Ligue 1-laget lockade publik med dildo

av Johanna Frändén

Det var tydligen ganska längesedan jag var på Parc des princes, att döma av kollegornas reaktioner i går. Framåt paus kände jag mig mer välkommen än PSG-spelarna på arenan, som ackompanjerades av en högljudd kuliss av busvisslingar när de klev av planen – något som brukar tända Zlatan Ibrahimovic.
I andra halvlek blev det ordning på torpet, antagligen efter en liten tillrättavisning av Carlo Ancelotti tänkte jag, och frågade efter matchen PSG-tränaren vad han sagt till sina spelare i halvtid.
CA: – Jag sa att allt var bra och att de skulle fortsätta så…nej då, jag sa till dem att det behövdes ändring.
Juanita: – Var du lugn eller?
CA: – Alltså, det är inte viktigt om jag var lugn eller arg, jag vill inte att det ska komma ut…
Juanita: – För mig är det viktigt att veta.
CA: – Arg, då.

Jag har sagt det förut, men jag upprepar det gärna: Carlo Ancelotti är den tränare jag bevakat på nära håll som jag gillat allra mest. Han är seriös, artig, har humor, är fri från divalater och svarar alltid på alla frågor om man bara pressar honom lite. Dessutom har han, till skillnad från ganska många grånade italienska män, ett sätt att behandla alla journalister precis lika, oavsett vad de har mellan benen.
Jag tror man skulle kunna ställa en kvinnlig toppless reporter i mixade zonen och Ancelotti skulle ändå svara artigt och inte tappa ögonkontakt.

Ja, en liten söndagsfundering så god som någon.

Stade Rennais å andra sidan, gjorde en liten genusvolt i fredags och bjöd, internationella kvinnodagen till ära, in kvinnliga supportrar med budskapet ”Kom och vibrera” (”venez et vibrez”, det låter marginellt bättre på franska) med biljetter för bara fem euro för kvinnor samt en sexleksak till salu till KRAFTIGT REDUCERAT PRIS.
Sen hade de en KVINNLIG dj på matchen mot Saint-Etienne där Pierre-Emerick Aubameyang gjorde 2–2 och firade med en alldeles fantastisk liten volt som jag inte hittar i Youtube-arkivet, lite jobb får ni faktiskt göra själva.
Sainté är också PSG:s nästa motstånd och ”Aubame” är den som just nu jagar Zlatan Ibrahimovic på behörigt, men ändå, avstånd i skytteligan.

PEA föddes till att bli en stjärna, det har vi redan rett ut här på bloggen, men alla lirare i Ligue 1 kan självklart inte hålla samma höga profil.
I går kom en av Nancys spelare ut i den mixade zonen och pratade länge och snällt med journalister in i radiomikrofoner och diktafoner innan han gav sig av. Efteråt tittade närvarande murvlar lite obekvämt på varandra tills någon frågade:
– Vem var egentligen det där?
Ingen visste.
Tough life.

Den frågan har aldrig ställts om Aubameyang så sett.

PEA

I kväll kliver två högprofillag in i ringen mot varandra och resultatet mellan Lyon och Marseille är givetvis helgens viktigaste för toppstriden i Frankrike. Fram med popcorn och läsk alltså. Och lite Simon le Bank som peppläsning. Allez.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB