Startsida / Inlägg

Carlo Ancelotti vill bara vara vänner

av Johanna Frändén

Okej, nu lägger vi eftermiddagsderbyt till handlingarna och konstaterar att delad poäng innebär att Saint-Etienne sladdar fortsatt två poäng efter Lyon i tabellen och får det tufft att knipa pallplats i år. Dommage.

I Annecy väntar kvällens cirkusbesök från Paris och i dagens tidning har jag försökt reda ut vad som kan hända med PSG:s startelva nästa år, om några av alla transferryktena bär frukt.
Det kan bli rätt svettigt att hålla kvar några av lagets toppnamn om överhövding Carlo Ancelotti försvinner och inte går att ersätta med ett vettigt namn. Men de qatariska ägarna har en rejäl pengapung att ösa ur, samt långtidskontrakt med de flesta spelarna och kan så klart också säga ”glöm det” när Verratti, Pastore, Lavezzi och de andra börjar prata om att flytta på sig. Jag kan tänka mig att ett par spelare kommer att lämna truppen i sommar, men inte många fler än så.

Att Carletto drar vidare verkar desto säkrare enligt alla förhandstips. I går startade Ancelotti presskonferensen på Camp des loges med frågan:
– Och vad vill ni prata om i dag?
Sen svarade han tåligt på precis alla frågor om framtiden, han säger att han inte bestämt sig men att han inte kan garantera att han blir kvar, och där någonstans ligger säkert sanningen också.
Förutom att han i princip bestämt sig då, men väntar med att formellt fatta beslutet och kommunicera det innan PSG vunnit ligan. Han poängterade att relationen med både spelare, ägare och ledning varit bra hela året, men en bättre gissning är att den med Qatar fick en viss törn i vintras när det uppdagades att ägarna kollade av läget med bland annat José Mourinho utifall att Ancelotti behövde kickas.

– Vad tycker du om oss då, den här relationen har väl fungerat bra? frågade en fransk tv-journalist i går när presskonferensen gick in på sista ronden.
– Absolut, relationen med er i media är kanon. Det kanske blir nyckeln när jag beslutar om min framtid. Vi kanske kan bli ännu bättre vänner nästa år, försökte Carlo med sitt ganska mysiga leende.
Italienaren är känd för att avsky konflikter och höga tonlägen, och är det några som verkligen kommer att sakna honom nästa år så är det vi i presspacket.

Carlo Ancelotti ser ut att lämna den franska huvudstaden för den spanska (big mistake, Carlo, om vi bara pratar städer) men oavsett vilket kan italienaren gissningsvis välja mellan rätt många anbud i sommar.
På motståndarbänken i kväll hittar vi Pascal Dupraz, tränare för Evian Thonon-Gaillard, som förvisso slog ut PSG ur franska cupen bara för två veckor sedan, men som inte befinner sig i riktigt samma situation som sin kollega.
Dupraz jobbade länge för FN:s flyktingkommitté i Génève och skötte tidigare klubben, som då hette bara FC Gaillard och som han själv spelade i som ung, halvideellt och med vänsterhanden (eller vilken hand det nu kan ha varit, högerhanden låter inte lika rumsrent, well well).
– Jag kommer aldrig att leda ett lag som PSG. Jag har varit i samma klubb i 24 år och en dag kommer man så klart att vilja göra sig av med mig. Jag är realist. Efter min blygsamma proffskarriär som spelare har jag jobbat i FN i 20 år och bara levt av fotbollen de senaste två åren, säger Pascal Dupraz till Le Parisien.

Pascal Dupraz

Evian sliter för sin överlevnad på Parc des sports i kväll, PSG spelar för sin ligatitel och jag, jag tänkte sitta på samma arena och bevaka det hela.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB