Startsida / Inlägg

En jättematch för PSG – en dag på jobbet för Barça

av Johanna Frändén

I ett soldränkt Barcelona återstår inte mycket innan årets största fajt går av stapeln inför mer än nittiotusen entusiastiska katalaner och ett rejält gäng hitresta fransmän.
Jag för min del tycker ju att PSG verkar ha lugnet mest intakt inför det här mötet. I går lät man alla journalister hänga kvar på Camp Nou och kolla hela lagets träning, medan Barça hermetiskt bommade igen redan efter den obligatoriska öppna kvarten. Möjligen är Barcelona fortfarande lite skakade sedan förra veckan.
Barcelona har tillbringat natten på fashionabla Hotel W (jag har tillbringat åtskilliga summor på deras coktails i mitt liv, tack för att ni frågar) nere vid stranden, och sitter ungefär i detta nu i bussen på väg till arenan.

bussbarn

”Jag vill inte vara sån, men du har tagit min plats Guaje.”

Det sägs att beslutet om Leo Messis eventuella startplats kommer att tas strax innan elvorna måste kommuniceras, vilket är om bara nån timme.
Håll ut.
Eftersom jag haft privilegiet att få hänga på typ alla stora matcher de senaste tre, fyra åren i Barcelona får ni tro mig när jag säger att laddningen också den här gången är ordentlig, men långt ifrån gigantisk.
Det är förmodligen vanan att spela jättematcher mot superlag, som gör att det varken är särskilt extraordinärt att vare sig vara i kvartsfinal i CL eller möta Paris Saint-Germain en vanlig onsdag.
Om den attityden smittat av sig till a-laget kan de givetvis bli rejält straffade i kväll, för vad den här matchen än är för Barcelona är den årets, för att inte säga seklets, match för PSG.

Det här kommer att bli en fotbollsfest nästan vad som än händer och vill man ha lite perspektiv på det här lagets ultrautveckling från en fransk mittenkandidat till herrar över världen tycker jag att man ska lyssna på Mamadou Sakhos ord innan lottningen i mars:
– Tänk att få möta Barcelona. Det hade varit häftigt!
Inte för att det inte fanns lättare motstånd (det finns bara lättare motstånd än Barça) utan för att det vore en pojkdröm för en spelare som fortfarande får nypa sig i armen när han spelar Champions League.
Nu lär inte Sakho vara med i PSG:s startelva om allt är som det ska, men får Thiago Silva och Alex fatt på Leo Messi, eller hans ersättare, från start och håller koncentrationen intakt så kan det här sluta ganska festligt även för fransmännen.
Om inte annat får de ta fasta på gamle hjälten David Ginolas visdomsord:
– Den här matchen är som att stå öga mot öga mot en vacker kvinna.

Och med de orden tror jag att allt är sagt.
Força!
Allez!
Mot Camp Nou.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB