Startsida / Inlägg

Zlatan ryggade för transfer-ryktet

av Johanna Frändén

I skuggan av cup-fiaskot mot Evian samlade PSG ihop sig till en klart godkänd match med mersmak på Parc des princes i går kväll.
Carlo Ancelotti ställde ut det bästa han kunde hitta i sitt omklädningsrum på planen – Nice-tränaren Claude Puel ställde ut Kévin Anin på mittfältet – och tre mål senare var Paris Saint-Germain minikris över igen.

Ligatiteln är två andetag bort nu, av allt att döma kan PSG säkra festen på hemmaplan mot Valenciennes om två veckor, men runt hörnet ligger en transfersommar och väntar på parisarna och i den franska huvudstaden har den minst sagt tjuvstartat.
Javier Pastore fick frågan hur laget hanterar att Zlatan, Maxwell, Verratti och Thiago Silva ryktats vara på väg till Italien under en och samma vecka och svarade:
– Vi är lugna. Eller så får vi åka tillbaka till Italien allihopa. Men vi har det bra här, och ingen pratar om det där. Inte vad jag vet i alla fall, kanske sker det bakom min rygg.

När Zlatan Ibrahimovic själv till slut stegade ut i den mixade zonen ungefär sju år efter alla andra, eller, om ni vill, några minuter efter midnatt skickade han ett gäng kärleksbomber till Juventus innan han konstaterade att det är ”Paris som jag hör till”.
Det finns betydligt tydligare tillvägagångssätt att avfärda flyttrykten (till exempel genom att säga ”jag kommer inte att flytta”) och alla som läst David Lagerkrantz bok om Zlatan vet också ungefär hur han och agenten Mino Raiola brukar operera.
De kollar läget, lägger ut krokar, känner av marknaden och tar högsta bästa bud – om det finns något.
Zlatan kommer givetvis inte att lämna en monsterlön för en, i sammanhanget, halvhög dito, hur trött han än är på att kliva förbi lättlurade Ligue 1-försvarare på halvfart.
Zlatan kommer givetvis inte heller att stanna i Paris om en mer attraktiv lösning med minst lika mycket pengar inblandat presenterar sig i sommar.

I går besvarade han Juventus flört med att strö lovord över den italienska klubben och tina upp Juves supportrar vid en eventuell flytt i sommar, men när en italiensk kollega räknade upp ett gäng spelare som ryktas vara på väg bort från PSG gick Zlatan på konfrontation och spände ögonen i nämnde reporter.
– Vilka spelare vill bort?
– Det pratas om Maxwell, dig, Verratti
– Är det du som säger det eller är det de?
– Nej, det är inte jag som säger det.
– Nej, just det…

Inte kvällens ömmaste bemötande från Zlats direkt.
Men med tanke på det som hände mellan Ibra och Renato Civelli lite tidigare på planen spanade jag så klart efter sugmärken på Ibrahimovics hals efter matchen. Utan resultat. Besvikelsen där. Nåväl.

Puss

PSG har av allt att döma sin första ligatitel i modern tid i prisskåpet om bara några veckor, men årets första ligatitel den hämtade Saint-Etienne hem i Paris i lördags.
Ligacupfinalen mot Rennes var en småklubbarnas jättefolkfest på Stade de France redan innan matchen börjat och det blev inte sämre när älsklings-Aubame serverat Brandao den här lilla godingen som gav Les Verts ledningen.
Jag önskar jag var där, men jag hade ett seriöst sverigebesök going on hela förra veckan, det var till exempel Bollklubb på agendan (missa gärna de första tio sekunderna från studion).
Men nu ska det bli ordning på torpet igen.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB