Startsida / Inlägg

Inte alltid tyskarna levererar…

av Kviborg Arneng

Snacka om snabba bud. Tanken var att jag skulle resa till Madrid i morgon för att se mötet mellan Real Madrid och Borussia Dortmund, något jag verkligen sett fram mot. Men i dag gick Lufthansa ut i strejk varpå min flight ställdes in – något som iskallt meddelades via ett diffust mejl. ”Vi hoppas detta inte ställer till problem”, meddelade de tyska flygbolaget. Tja, hoppas kan ni ju alltid göra men givetvis ställde det till problem. Men hotellet är bokat och matchbiljetterna likaså, så till Madrid måste jag komma och sagt och gjort; nya flygbiljetter bokade och avfärd mot Arlanda inom kort.

***

Vi lägger en spännande omgång bakom oss i Bundesliga där de klassiska storklubbarna Stuttgart och Hamburg får dela på den stora ångest-filten. Dessa två jättar inom den tyska klubbfotbollen slåss nu med näbbar och klor för sin framtida existens i Bundesliga. Spännande blir det att följa bottenstriden, framförallt nu när Eintracht Braunschweig, mot alla odds, tar poäng efter poäng.

Veckans elva ser ut enligt följande:

Målvakt: Sven Ulreich (Stuttgart) +2

Försvarare: Naldo (Wolfsburg) +2
Försvarare: Niko Bungert (Mainz)
Försvarare: Sebastian Prödl (Werder Bremen) +2

Mittfältare: Chinedu Obasi (Schalke 04)
Mittfältare: Felix Klaus (Freiburg) +2
Mittfältare: Szabolcs Huszti (Hannover) +2
Mittfältare: Johannes Geis (Mainz) +3
Mittfältare: Roberto Firmino (Hoffenheim) +8

Anfallare: Marco Reus (Borussia Dortmund) +5
Anfallare: Claudio Pizarro (FC Bayern)

Tränare: Thomas Tuchel (Mainz) +3

+ = antal utmärkelser i veckans elva.

***

Två tyska storklubbar i farten denna vecka i form av Champions Leagues kvartsfinaler. Bayern besöker Old Trafford i afton och jag tror på en ny tysk uppvisning på engelsk mark. Alla vet att United inte är i gott slag trots den senaste segern mot Aston Villa. Visst, kvalité och erfarenhet finns i massor men i kväll är man chanslösa mot Bayern.

Borussia Dortmund ska bli intressant att spana in på Santiago Bernabéu i morgon. Sedan tidigare skador på Schmelzer, Gündogan, Kuba och Subotic. Lägg dessutom till att Robert Lewandowski är avstängd. Inga dåliga spelare som saknas med andra ord och jag tror dessvärre för tyskarnas del att avbräcken är för tunga för att rå på Real Madrid. Kan Borussia minimera en trolig förlust till exempelvis 1-2 eller 2-3 är matchen helt öppen inför returen nästa vecka.

***

Nu dags att packa väskan och styrka skutan mot Madrid! Ciao!

/Kviborg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB