Startsida / Inlägg

Helgens matcher på Eurosport

av Kviborg Arneng

FC Augsburg – FC Bayern München, lördag 15.30 Eurosport 2.
Augsburg åkte på stryk borta mot Mainz senast, 0-3. Det var inget snack om att Mainz var det bättre laget i den här matchen och vann rättvist. Augsburg har annars gjort en fantastisk säsong och återfinns på en åttonde plats i tabellen. Möjligtvis kan man dock se ett litet formtapp med två raka förluster.

Bayern München har redan avgjort ligan och nu handlar det om hur många rekord klubben ska slå. Senast mot Hoffenheim hemma på Allianz Arena gick man miste om chansen att ta rekordet att inte tappa poäng på hemmaplan, då matchen slutade 3-3. Efter det har Bayern München varit på Old Trafford och spelat 1-1, ett bra resultat då man har kontroll inför returen. I matchen mot Hoffenheim startade Pep Guardiola med en b-betonad elva och det är väl inte en allt för vild gissning att spanjoren kommer rotera en hel del i spelartruppen även i denna match. Självklart har Bayern München fokus på returen mot Manchester United, men truppen är så pass stark att laget ändå kan mobilisera tillräckligt med kraft för att slå Augsburg.

Werder Bremen – Schalke 04, lördag 15.30 Eurosport.
Werder Bremen slog senast Hannover borta med 2-1, efter att ha legat under i paus.Robin Dutts lag har samlat ihop 32 poäng och är upp på trygg plats i tabellen. 8 poäng ner till kvalplats gör att det inte längre ska vara någon fara för att bli indraget i den absoluta bottenstriden. Målskyttar senast mot Hannover var Di Santo och Prödl, som avgjorde i den 90:e minuten. En skön seger som alltså i stort sett säkrade nytt kontrakt.

Schalke 04 har toppform om man tittar på lagets senaste resultat. Mot ett svagt Hertha Berlin vann Die Knappen med 2-0 på hemmaplan i förra omgången, men spelmässigt var det ingen höjdare. Kellers mannar gjorde vad som krävdes men inte mycket mer. Obasi satte 1-0 efter dåligt försvarsspel i Hertha och der Hunter, Huntelaar avgjorde efter några sekunder spelade av andra halvlek. Skadelistan i Schalke 04 är lång, hela elva spelare finns på den. Det positiva med det är är att Jens Keller har varit tvungen att ställa upp med en väldigt ung startelva. Och dessa ynglingar har levererat. Spännande att se om de kan göra det igen borta mot Werder. Jag tror de har god seferchans igen.

Borussia Dortmund – Vfl Wolfsburg, lördag 18.30 Eurosport 2.
Borussia Dortmund låg senast under med 2-0, men efter ett hat trick av Marco Reus tog Borussia med sig alla poängen hem till Dortmund. Efter det har Dortmund fått stryk med 3-0 mot Real Madrid i kvartsfinalen av Champions League och ett avancemang där känns väldigt avlägset. Skador på Gündogan, Schmelzer, Subotic, Kuba och Bender gör att Klopp fortfarande har stora problem. Mot Real saknades även Lewandowski på grund av avstängning. Han får spela i denna match.

Wolfsburg vann senast hemma mot Eintracht Frankfurt med 2-1, efter underläge 0-1 i kalvtid. Wolfsburg vände alltså efter paus när Olic gjorde 1-1 och Naldo avgjorde i 89:e minuten. Wolfsburg kämpar om en Champions Leagu-plats och ligger just nu på en Europa League-plats. Viktig match för Wolfsburg alltså och kanske rätt läge att möta Dortmund som kan vara lite slitna både fysiskt och mentalt efter matchen mot Real.

Eintracht Braunschweig – Hannover 96, söndag 15.30 Eurosport 2.
Eintracht Braunschweig är med i matchen igen och har bara två poäng upp till kvalsplatsen som Hamburg innehar för tillfället. Torsten Lieberknechts lag har varit uträknade av alla redan innan säsongen startade, men med sex omgångar kvar att spela finns alltså möjligheter att säkra nytt kontrakt. Nu har Braunschweig hemmaplan och möter bortasvaga Hannover så visst finns chans till en trepoängare här. Formen är bra och Braunschweig vann senaste hemmamatchen med 3-1 mot Mainz. Då gjorde Domi Kombela två mål och det hade varit intressant att se hur många poäng Braunschweig hade haft om han hade varit hel från säsongsstart. I förra omgången fick laget med sig 1-1 från Leverkusen och det får betecknas som mycket bra.

Hannover kommer med två raka förluster. Först 1-3 borta mot Hoffenheim och sedan 1-2 hemma mot Werder Bremen. Detta trots att man tog ledningen i båda matcherna. Tayfun Korkut har höjt laget sedan han tog över, men ännu är inte kontraktet helt säkrat. Fem poäng är det ner till kvalplatsen och det kommer säkert krävas ett par segrar till. Vinner Braunschweig denna match så skiljer det endast fyra poäng mellan lagen. Viktig match för båda lagen alltså.

Hertha Berlin – 1899 Hoffenheim, söndag 17.30 Eurosport 2.
Hertha Berlin är inte bra för dagen. Nykomlingar brukar ofta vara bra i början för att sedan tappa, men Hertha var så pass bra innan vinteruppehållet att jag inte såg detta formtapp komma. Senast borta mot Schalke 04 gjorde Hertha heller ingen bra insats och Schalke 04 kunde vinna utan att spela bra. Jos Luhukay har helt klart problem och han har sett lite apatisk ut på bänken. Positivt från senaste matchen var att Ronny kom in och var bra, samt att Baumjohann comebackade efter sin långtidsskada. Båda kom in och förbättrade Herthas spel rejält.

Hoffenheim är i strålande slag. Senast lyckades man kryssa på Allianz Arena, 3-3. Mycket starkt gjort även om Bayern München hade Champions League i tankarna och redan hade bärgat Bundesliga-titleln. Visst ställde FC Bayern upp med en b-betonad elva, men det har mästarna gjort förut och fått resultat. Mot Bayern München fick både Modeste och Salihovic utgå tidigt. Förhoppningsvis finns båda med nu igen. Hur som helst lär det här bli en sevärd match med många mål.

/Arneng

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB