Startsida / Inlägg

Jürgen Klopp skrattade sist

av Kviborg Arneng

Jürgen Klopp visade prov på fingertoppskänsla när han bänkade den kommande FC Bayern-anfallaren Robert Lewandowski i 3-0-segern mot just FC Bayern. Jonas Hofmann stod istället för en lysande insats, som innehöll ett vackert mål, och signalen Klopp skickade till sina spelare var tydlig; ni kan vinna mot världens bästa klubblag på bortaplan utan Robert Lewandowski.

Visst, Bayern har redan vunnit ligan men en 0-3-förlust på hemmaplan mot rivalerna från Dortmund går inte att snacka bort, framförallt efter 0-1 senast mot Augsburg. Olyckligt för Pep Guardiola att hans spelare ser ut att ha prickat in en rätt slätstruken form inför de två tungviktsmötena med Real Madrid i Champions League. Matcherna mot Kaiserslautern (tyska cupen) och Eintracht Braunschweig (Bundesliga) kan dock bli utmärkta räddningsplank för att vända formen uppåt igen.

Hårt pressade Hannover är annars helgens stora vinnare via en livsviktig 2-1-seger hemma mot Hamburg. Freiburg lyckades också vinna vilket till synes ger oss en bottenkamp mellan Stuttgart, Hamburg, Nürnberg och Braunschweig där det skiljer tre poäng mellan klubbarna.

***

I övrigt en intressant vecka som i praktiken fastställde ett par klara övergångar lagom till kommande sommar. André Hahn har skrivit på för Borussia Mönchengladbach, en bra affär med tanke på succén i Augsburg denna säsong och det faktum att spelaren fått debutera i landslaget. Matthias Ginter, Freiburgs supertalang i backlinjen, ser ut att nobba Arsenal för spel i Borussia Dortmund istället. Samma val, men utan att nobba just Arsenal, för Hertha Berlins målmaskin Adrian Ramos.

FC Bayern har också värvat spelare, en övergång det snackats om under en längre tid. Från Eintracht Frankfurt ansluter mittfältaren Sebastian Rode, kanske ett tecken på att Toni Kross till slut lämnar FC Bayern? Intressant är det oavsett för de tyska talangerna och stjärnorna väljer hellre flytt inom Bundesliga än att sticka utomlands. Naturligtvis ett enormt sundhetstecken överlag detta för hela den tyska fotbollen.

***

Veckans elva enligt följande:

Målvakt: Jens Grahl (Hoffenheim)

Försvarare: Zdenek Pospech (Mainz)
Försvarare: Mats Hummels (Borussia Dortmund) +3
Försvarare: Sokratis (Borussia Dortmund) +4

Mittfältare: Junior Malanda (Wolfsburg)
Mittfältare: Kevin de Bruyne (Wolfsburg)
Mittfältare: Julian Schuster (Freiburg) +2
Mittfältare: Lars Stindl (Hannover)
Mittfältare: Sebastian Rudy (Hoffenheim) +2

Anfallare: Marco Reus (Borussia Dortmund) +7
Anfallare: Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) +6

Tränare: Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) +3

***

Missa inte veckans Achtung Fussball, ser ni onsdag via eurosport.se!

/Kviborg

2063679_full-lnd
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB