Startsida / Inlägg

Slutspurt i Bundesliga!

av Kviborg Arneng

Spieltag 32! Det börjar blir riktigt spännande i Bundesliga. Både i botten av tabellen och i kampen om Europaplatserna. Här kommer en genomgång av matcherna som spelas under helgen och visas på Eurosport.

Hannover 96 – Vfb Stuttgart, fredag 20.30 Eurosport 2
Hannover kommer till denna match med två segrar i bagaget, vilket innebär att laget är uppe på säker mark i tabellen. Senast borta mot Frankfurt blev det en stark 3-2-seger efter mål av Leon Andreasen, Lars Stindl och Didier Ya Konan. Just danske Andreasen, som tidigare varit väldigt skadedrabbad, gjorde förutom målet en mycket bra insats och var bäste spelare på planen.

Stuttgart imponerade senast hemma mot Schalke 04 vid seger 3-1. Målskyttar blev Martin Harnik x 2 och Cacau. Huub Stevens har fått ordning på Stuttgart och jag tycker att laget under hans ledning har spelet betydligt bättre än tidigare. Poängen har också trillat in och Stuttgart har nu fyra poängs marginal ner till Hamburg på kvalplats. Det känns som det ska mycket till för Stuttgart ska trilla ur. Kanske de säkrar kontraktet redan i kväll?

Vfl Wolfsburg – Sc Freiburg, lördag 15.30 Eurosport
Wolfsburg imponerade senast borta mot ett försvagat Hamburg och vann komfortabelt med 3-1 efter ledning 3-0. Målskyttar för Wolfsburg var Olic (som har skrivit på nytt kontrakt med Wolfsburg vilket sträcker sig fram till 2016), Perisic och de Bruyne. Olic firade det nya kontraktet med att vara bäst på planen. Enda negativa var väl egentligen att Luiz Gustavo fick rött kort i den 90:e minuten. Han är avstängda i denna match. Inte första gången som brassen drar på sig ett rött kort.

Jag kan inte annat än imponeras av Freiburg och Streich. I början av säsongen såg det minst sagt mörkt ut, men på något sätt har Streicgh fått igång sitt lag och poängen har vunnits. Laget har redan säkrat nytt kontrakt. Senast hemma mot Mönchengladbach vann Freiburg med 4-2 efter att legat under i halvtid med 0-1. Mehmedi x 2, Sorg och Daida var målskyttarna. Freiburg överraskar ständigt men här får de det antagligen för tufft. Wolfsburg är i form och jagar Leverkusen på fjärde plats i tabellen.

FC Bayern München – Werder Bremen, lördag 15.30 Eurosport 2
Bayern München är mitt uppe i CL-semifinal mot Real Madrid och har givetvis fokus på de matcherna. Pep Guardiola kommer att vila de spelarna som spelade senast och som är tänkta att spela hemmamatchen mot Real. Det är alltid spännande att se nya spelare som får chansen och det här är en ypperlig möjlighet att släppa fram, för oss, mindre kända Bayern-spelare.

Werder Bremen ligger på säker mark i tabellen, vilket gör den här matchen ganska ointressant. Bremen säkrade kontraktet i senaste omgången när Dutts lag slog Hoffenheim på hemmaplan. Werder Bremen är säkert motiverade att spela på Allianz Arena och kan göra det utan press på sina axlar.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund, lördag 18.30 Eurosport 2
Bayer Leverkusen har under nye tränaren Lewandowski plockat två segrar på lika många försök. Senast blev det en säker seger mot ett Nürnberg som är på väg ner i 2.Bundesliga. 4-1 slutade matchen efter två mål av försvarsklippan Emir Spahic. Leverkusen har alltså stoppat blödningen och är på väg mot rätt håll igen. Nu väntar dock en tuff motståndare.

Borussia Dortmund har bäst form av alla lagen i Bundesliga. 3-0-krossen på Allianz Arena följdes upp med en snygg 4-2-seger hemma mot Mainz i en riktig holmgång. Dortmund är mycket bra för tillfället och ruskigt farliga offensivt. Reus är i kanonform och det samma gäller Lewandowski. Mkhitariyan har även han börjat hitta målet och det ser minst sagt bra ut för Klopps gäng. Jag tror att de tar en ny seger här och förväntar mig en underhållande tillställning.

FC Augsburg – Hamburger SV, söndag 15.30 Eurosport 2
Det har öppnat sig en möjlighet för Augsburg att knipa en Europaplats i och med att Bayern München möter Dortmund i cupfinalen. Det betyder att laget som blir nummer sju i Bundesliga får EL-kvalplats. Det borde motivera Augsburg som redan gjort en kanonsäsong. 0-0 senast mot Hertha i en ganska sömnig match.

Hamburg har fortsatta bekymmer. 1-3 hemma mot Wolfsburg var inte vad hemmapubliken hade tänkt sig och på många sätt såg laget ut som ett lag som hör hemma i 2.Bundesliga. Slomka hade skadebekymmer när Lasogga, van der Vaart och Janssen saknades. Dessa saknas antagligen igen, möjligtvis finns Janssen med som börjat träna. Hamburg har inget lätt program kvar och behöver nog ta poäng här. Jag tror att det blir tufft och mitt tips går till Augsburg.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach, söndag 17.30 Eurosport 2
Schalke 04 gjorde ingen bra match senast borta mot Stuttgart. Låg tidigt under 3-0 och så var den dagen körd. Schalke har haft bra form länge och någon gång kommer en sämre prestation. Nu är det hemmamatch och Ruhr-derby. Schalke 04 är mycket starka hemma och ska räknas som favoriter i denna match.

En lurig motståndare har Schalke 04 i Borussia Mönchengladbach. Gladbach har en mycket hög högstanivå och kan absolut skrälla i Gelsenkirchen. Senast borta mot Freiburg gjordes dock ingen bra match och laget föll med 2-4. Det finns revansch att utkräva nu och Gladbach har mycket att spela för i kampen om EL-platserna. Öppen och rolig tillställning att vänta.

/Arneng

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB