Startsida / Inlägg

Den tyska VM-truppen

av Kviborg Arneng

Joachim Löw har plockat ut 30 spelare i den preliminära tyska VM-truppen, en trupp som ska bantas ner till 23 spelare. Vi börjar med att ta en titt på vilka 30 spelare Löw nominerat.

Målvakter:
Neuer, Weidenfeller, Zieler.

Backar: Boateng, Durm, Grosskreutz, Höwedes, Hummels, Jansen, Lahm, Mertesacker, Mustafi, Schmelzer, Ginter.

Mittfältare/anfallare: Lars Bender, Draxler, Götze, Goretzka, Hahn, Khedira, Klose, Kroos, Meyer, Müller, Özil, Podolski, Reus, Schürrle, Schweinsteiger, Volland.

Av det mer överraskande namnen i denna trupp finner vi spelare som Durm, Meyer, Goretzka och Volland. Eller varför inte den för många okände tysken Shkodran Mustafi som till vardags spelar Serie A-fotboll för Sampdoria. Naturligtvis trist att Mario Gomez föll bort men skadorna Fiorentina-anfallaren drabbats av denna säsong är för tuffa för att Mario ska kunna ta en plats i truppen – en åsikt som Joachim Löw delar.

Men vilka 23 namn blir det då till sist? I min värld består truppen av åtta försvarare varpå tre namn kommer att strykas. Durm och Mustafi tror jag inte får någon plats och Freiburgs underbarn Matthias Ginter tror jag faller på målsnöret. Bland mittfältarna tror jag Löw gör det enkelt för sig och skickar bort ynglingarna Meyer, Goretzka samt Augsburg-yttern André Hahn. Därefter blir det betydligt tuffare att hitta ytterligare ett namn som ska bort. Kevin Volland ryker, om jag får gissa.

Oavsett vad så är det en mycket stark trupp som Tyskland tar med sig till Brasilien. Det stora frågetecknet är egentligen alla skador som spelarna dragits med. Spelare som Schmelzer, Höwedes och Jansen har gått skadade merparten av säsongen. Detsamma gäller Real Madrid-fältherren Sami Khedira som trots få spelminuter denna säsong är given i truppen.

Stefan Kiessling är annars en spelare jag personligen saknar i denna VM-trupp. Men Leverkusen-anfallaren är skadad just nu och skulle han varit frisk hade han petats likväl då han inte drar jämt med Joachim Löw. Men med eller utan Kiessling, tyskarna har chansen på VM-titeln även fast jag håller Brasilien och Argentinas chanser till titeln något högre.

Min VM-elva just nu:

Neuer
Lahm – Hummels – Mertesacker – Jansen
Kroos – Schweinsteiger
Reus – Özil – Götze
Müller

/Kviborg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB