Startsida / Inlägg

Intervju med Karoline Pettersson från Karolines Vintage

av Julia Nicander

Jag tänkte att eftersom vi är så många nya här inne, så kör vi min eminenta intervjuserie en extra gång. Alla måste ju få ta del av mina bästa bloggares hemligheter. Först ut är Karoline, som driver den helt genomhärliga bloggen Karolines Vintage.

 

Karoline Pettersson är den lindyhopälskande, beautyshopsjungande damen från Övik. En strålande person med en lika strålande blogg. Rödtott med en faiblesse för 50-talet och ett utmärkt miljötänk

Hej Karoline, tänkte först säga tack för en riktigt fin och innehållsrik blogg!
–  Tack snälla!

Vem är du, hur ser ditt liv ut just nu?
–  Jag är en mångsysslare med passion för svunna tider! Just nu går jag sista terminen på musikhögskolan i Piteå och har praktik på Rytmus i Stockholm. Samtidigt jobbar jag med min egen musik, bloggen och lite andra ”vintageprojekt”!

Hur kommer det sig att du blev intresserad av Vintage?
–  Jag har alltid varit nyfiken på historia och hur det var och såg ut förr i tiden! Jag är uppväxt på landet och min morfars föräldrahem står kvar där fyllt med historia. Just kläder är ett intresse som jag också haft länge. Jag har inte alltid klätt mig i 40- och 50-tal, tror faktiskt det började med någon slags hippiestil från 70-talet… Fast jag har vart allt från pop-prinsessa till emo-gothare, haha!

När började du blogga, och varför valde du just bloggen som ett uttryckssätt?

– Jag började i december 2007 och skrev ett inlägg som hette ”Jävla välfärd”. Jag ville sprida något slags budskap om att inte konsumera och att tänka på miljön! Detta utvecklades till att vilja visa alternativa sätt till att förnya sin garderob så som att handla secondhand och sy om sådant som man redan har.

Jag har sett att du sysslar med sång, berätta lite om det?
– Jag har gått två år på folkhögskola som sångerska och är nu inne på mitt femte år på musikhögskolan där jag studerar till sångpedagog och gymnasielärare i musik. Jag älskar att sjunga och även här gammalt. Jag har ett band som heter The Birdettes och vi sjunger swing från 40-talet.

Vad är det gamla saker lockar fram för känsla, hos dig?
– Framförallt någon slags mystik tror jag… Jag älskar att få höra historier om gamla saker, var de befunnit sig och vem som ägt dem.Om du var ett vintageplagg, vad hade du varit för något, och vad hade du haft för historia?
– Jag hade varit en klänning med massa vidd i kjolen som dansat på alla folkparker i hela Sverige!Beskriv en av dina bästa köpupplevelser?
– Väldigt svårt att välja en.. Men det var himla fint när jag köpte min Pan Am-väska på en vintagemarknad i New York i vintras. Mannen hade ett alldeles för högt pris och jag prutade för hjärtats lust. Till slut fick jag den för halva priset eftersom jag såg ut som Marilyn Monroes lillasyster. Jag vann både väska och smicker där!Har du någon stilikon, och i så fall vem kan det vara?
– Nej, jag inspireras av allt och alla beroende på årstid och humör!

Vilket är ditt absolut bästa årtionde, kläd och prylmässigt?
– 50-talet, så himla snyggt både inredningsmässigt, frisyrmässigt och klädmässigt plus att det finaste från 40-talet levde kvar och det nytänkande från 60-talet! Det bästa av två världar!

Finns det någonting du ångrar att du inte köpte?
– Massor! Jag är riktigt snål och låter ofta saker stanna kvar i butiker!Har du någonsin blivit lurad i ett köpsammanhang och betalat alldeles för mycket?
– Inte vad jag kan komma på.. Men som sagt, jag är en hejare på att pruta och samtidigt snål.

Har du någonsin betalat alldeles för lite för något som du visste var värt mycket mer?
– Många gånger! Kolla in mitt köksskåp 😉

Och till sist, vilken är ditt favoritställe, för att hitta riktigt fina gamla saker?
– Reprisen i Öjebyn utanför Piteå samt loppisen i Gottne utanför Övik.


 
 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB