Startsida / Inlägg

2013-02-20

av Julia Nicander

 

Nu tycker jag minsann att det är dags för del två av vår mycket trevliga frågestund!

Vad gillar du för nagellack?
Mina händer har en tendens att se rödaktiga ut när jag har vissa nagellack, så kalla färger med mycket blå toner passar mig bäst. Brunt, rostfärgat och liknande går bort. Men min bästa favorit är nog en nagel i varje färg, med riktigt knalliga bjärta kulörer! Har alltid velat prova Shellac också, så det tänkte jag göra snart.

 

 

Kan du ge tips på läppstift?
Det kan jag absolut. Jag är en sucker för torra, matta läppstift. Men nu på vintern, så inser jag att det inte är lika hållbart. Färgen sätter sig som en tatuering på läpparna, när de också är sådär vintertorra. Mitt favoritläppstift just nu är, MaxFactors Colour Elixir Lipstick med färgen Ruby Tuesday. (Vilket även är vad jag hade velat döpa om mig till, vilken dag som helst!) Sitter där det skall, har en fin färg, och är hyfsat lätt att få bort. Topp!

 

 

Hej! Jag älskar också loppisar och gamla saker, men jag lyckas aldrig få ur den där ”gamla” lukten ur mina kläder som jag köper. Har du ett tips på hur man bäst får grejerna att lukta gott igen?
Jag är ju en sån som tycker att den där gamla doften är oändligt mycket godare än doften som nya kläder har. Men bästa sätt att få ur vilken lukt som helst ur kläder, är att vädra dem. Länge och väl, utomhus. Fungerar inte det, så brukar jag hänga in plagget i badrummet, och ta en riktig långdusch med massor av goda schampon, oljor och lukta-gott-grejer. Då kan ångan riktigt gona in sig i plagget, och efteråt kan man även hänga ut det på vädring för att få det genomfräscht. Jag har dock skrivit ett längre inlägg här som behandlar lite mer ingående hur man kan gå tillväga om doften ändå inte går ur.

 

 

Hej!
När får man se bilder från din lägenhet?
Så fort som jag har luskat ut hur min kamera beter sig när man fotar rum. Det är verkligen inte lätt skall ni veta!

1 var växte du upp?
2 hur ser din familj ut?
3 hur många klänningar har du?
Tack för en bra blogg!!

1. Jag föddes i Johanneberg, men har bott i Örgryte från att jag var 7 år gammal.
2. Jag har en snäll mamma som tycker om fina möbler, Jimi Hendrix och att vara lärare, en snäll pappa som gärna är vid havet i Fiskebäck, och som lagar godaste maten och en snäll syster som älskar björnar över allt annat. Jag har en lång och ståtlig sambo som tycker om retro-spel och bearnaisesås, och en liten kompis vid namn Josephine som också hör till familjen, och som har det vackraste håret i världen.

 

Kan man få se mer bilder på dig?
Det skall du få! Det skakar vi hand på!

Hur många gånger per vecka går du på loppisar?
Det är väldigt olika. Allt beror på hur ekonomin ser ut, hur mycket jag jobbar, och om jag letar efter något särskilt. Ibland går jag inte på loppis på en hel vecka, och ibland flera gånger på en dag!

 

 

Hej! Fin blogg <3
1. Vilken är din bästa vintagebutik och varför?
2. Vilken är din favoritklänning?
3. Har du något tips om man vill hitta fina 50/60-talsklänningar men aldrig lyckas 🙁 ?
/Sara

Tack Sara! <3
1. Min bästa butik är nog Stadsmissionen Vallgatan. De får in mycket nytt, och det är fortfarande sådana där riktiga loppispriser, trots att de ligger mitt i stan.
2. Som skrivet ovan, så tar vi det i ett eget inlägg!
3. Jag förstår precis ditt dilemma! Jag letar alltid efter perfekta klänningar men ibland känns det hopplöst! Man kan alltid leta online, på exempelvis Etsy, Tradera eller liknande. Men annars kan ju kila in på Beyond Retro, och be dem om råd. All deras personal är supersöta, trevliga och kan säkerligen hjälpa dig mer handfast än vad jag kan via internet.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB